Connect with us

HANDBAL

HCS Dinamyc Zalău, în faţa primului turneu din istorie

Echipa de handbal masculin va evolua la un turneu de beach handball ce va avea loc în judeţul Arad. Va fi prima competiţie pentru juniorii I ai noului club de handbal din Zalău


Clubul care a luat fiinţă în acest an va avea parte de primul turneu la finele acestei săptămâni.

HCS Dinamyc Zalău va participa la prima ediţie a Cupei Şagu Beach Handball, competiţie ce va fi organizată de către Adriana Inoan, o fostă handbalistă ce a evoluat şi la Silcotub Zalău.

Deşi se află la prima ediţie, competiţia de handbal pe plajă de la Şagu va avea la start nu mai puţin de 20 de echipe, 12 de băieţi şi 6 de fete.

HC Dinamyc Zalău va participa cu o grupă de juniori I (juniori A cum sunt numiţi la beach handball).

“Este un turneu de mare anvergură şi nu mă aşteptăm să fie atâtea echipe la start. Este o bază foarte frumoasă la Şagu, iar Adriana şi-a dat interesul ca toată organizarea competiţiei să fie la standarde europene. Sunt convinsă că va fi o competiţie frumoasă. Sperăm că o să facem treabă bună acolo”, ne-a declarat antrenoarea Adriana Ştefănescu.

De menţionat este faptul că meciurile vor fi arbitrate de către arbitri din handbalul pe plajă.

Lotul care va face deplasarea la Arad este format de portarii Kovacs Szabi şi Alexandru Socaciu, alături de jucătorii Alexandru Mastan, Kovacs Norbi, George Goron, Vlad Diaconiţa, Alexandru Mocuţ, Daroczi Antonio, Raul Mocuţ şi Marc Balog.

Pentru competiţia de la Arad, băieţii vor fi însoţiţi de antrenoarea Adriana Ştefănescu.

Trebuie să spunem faptul că din lotul zălăuanilor face parte şi Răzvan Ghiurco, un jucător important al echipei, dar care s-a accidentat la un antrenament.

“Ne-am antrenat pe terenul de nisip din Parcul Central Municipal şi cu această ocazie, ţin să le mulţumesc celor de la Primăria Zalău care au fost foarte amabili şi au făcut tot posibilul să ne putem antrena acolo. Pe viitor, chiar mi-aş dori să putem organiza un turneu pe terenul de nisip din parc”, spune Adriana.

În final, să menţionăm că în locul lui Răzvan Ghiurco, la acest turneu va juca David Lucian Marinescu, un handbalist ce evoluează în Spania, dar care pe perioada verii se va pregăti alături de HCS Dinamyc Zalău.

“La competiţia de la Arad mă va însoţi şi fiul meu, Lucas Andrei. Dacă voi avea posibilitatea, aş dori să joace şi el câteva minute, chiar dacă are doar 10 ani. Va prinde experienţă”, a conchis antrenoarea de la HCS Dinamyc Zalău.

Nouă nu ne rămâne decât să le urăm multă baftă şi rezultate cât mai bune.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL