Connect with us

HANDBAL

Raluca Kelemen a debutat în Naţionala României

“Portăriţa” a avut ocazia să joace în cele două partide amicale cu Spania, pe care “tricolorele” le-au pierdut la scor. A fost o acţiune gândită prost de FRH, după ce toate jucătoarele au revenit din vacanţă doar de câteva zile


Deşi majoritatea jucătoarelor au venit după mai bine de o lună de vacanţă, naţionala României a acceptat să joace două partide amicale cu naţionala similară a Spaniei.

Această decizie a stârnit multe controverse, mai ales în rândul antrenorilor din Liga Naţională, dat fiind faptul că jucătoarele au fost trimise în teren după o perioadă lungă de inactivitate şi au fost puse să joace contra Spaniei, o naţională aflată pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Au fost convocate 18 jucătoare pentru cele două partide din Spania, însă dintre ele doar cinci s-au regăsit şi la ultima acţiune oficială, din luna martie, când România a participat la turneul preolimpic. Este vorba de Hosu, Laslo, Polocoşer, Popa şi Seraficeanu.

Practic, România s-a deplasat în Spania cu lot mix, între jucătoare de la lotul A şi jucătoare de la lotul B.  S-au consemnat şi debuturi, iar în lotul României s-a aflat şi “portăriţa” Raluca Kelemen.

Iniţial, portarul de la HC Zalău a anunţat că nu poate participa la această acţiune, însă a revenit mai repede din vacanţă şi s-a prezentat la lot.

A avut ocazia să apere pentru prima dată poarta primei reprezentative în două amicale cu Spania.

Fără o pregătire adecvată, “tricolorele” au pierdut la scor ambele partide. Dacă în prima zi, diferenţa a fost de şapte goluri (20 – 27), în a doua zi s-a consemnat o diferenţă de 13 goluri (19 – 32). La un moment dat, diferenţa de pe tabelă era chiar şi de 15 goluri.

“Suntem luaţi de proşti, am devenit cobaii altor reprezentative! Fetele convocate au venit direct din vacanţă, au susţinut două-trei antrenamente, câte au avut timp la naţională, şi apoi aceste meciuri! Cum să trimiţi jucătoarele nepregătite, nu au pus mâna pe mingea de handbal de mai bine de o lună?! Dacă doamne fereşte se accidentează vreuna dintre ele, cine răspunde?”, a fost mesajul adresat  de  câţiva tehnicieni din prima ligă potrivit Gazetei Sporturilor.

Pentru Naţionala României a evoluat în aceste două jocuri cu Spania şi Alexandra Severin, golghetera Zalăului din sezonul trecut, care s-a transferat în această vară la Minaur Baia Mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL