Connect with us

Actualitate

Un tânăr din Ileanda, şef de promoţie al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca

Ionuţ Călăcean este un exemplu pentru comunitate din care provine, fiind dovada clară că indiferent de mediul din care provii, succesul ţine doar de forţele proprii


Chiar dacă provine din mediul rural, Ionuţ Călăcean demontrează că acest aspect nu contează şi ţine doar de propria persoană pentru a reuşi performanţe.

După ce a absolvit liceul din comuna natală, Liceul Tehnologic “Ioachim Pop”, tânărul din Ileanda a decis să-şi continue studiile la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

A fost foarte greu la început, după cum mărturiseşte chiar el. Având în vedere că venea de la Ştiinţe ale Naturii, Ionuţ a întâmpinat dificultăţi în primul semestru de la facultate, iar la teste lăsa foile albe…

Deşi a fost pe punctul de a renunţa, tânărul din Ileanda a decis să muncească zi de zi pentru îndeplinirea visului său, iar patru ani mai târziu, Ionuţ Călăcean a absolvit Facultatea cu media 9,64, fiind şef de promoţie la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

A ţinut un discurs emoţionant, prin care a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la succesul său, în special cadrelor didactice de la Universitate, cât şi cele de la liceul din Ileanda, dar şi autorităţilor locale din comuna natală care l-au susţinut.

“Poate că mulţi nu cred în oamenii care speră, pentru că oamenii care speră sunt de neoprit. Oamenii care speră, luptă împreună. Oamenii care speră, nu fac compromisuri. Oamenii care speră, construiesc zi de zi universul pe care ei şi-l imaginează. Astfel de oameni am întâlnit aici la Universitate. Oameni cu speranţa de a-şi îndeplini visul, cu ambiţia de a trece peste orice provocare şi oameni cu dorinţa de a deveni mai buni de la o zi la alta, oameni pentru care perfect nu este suficient. Tocmai de aceea, vreau să vă mulţumesc vouă, dragi colegi, pentru că sunteţi minunaţi”, a spus Ionuţ Călăcean, în discursul susţinut la festivitatea de absolvire.

La finalul clasei a VIII-a, Ionuţ Călăcean avea o medie care îi permitea să intre la orice liceu din ţară, însă, a ales să rămână acasă şi să-şi continue studiile la liceul din Ileanda.

“Am avut şi am ambiţia să demonstrez că şi la ţară se poate face performanţă. Astfel, mi-am setat un vis pentru care mi-am propus să muncesc pe parcursul anilor de liceu”, a mai spus tânărul.

La rândul său, primarul comunei Ileanda, Dănuţ Pop, a fost alături de Ionuţ la festivitatea de absolvire şi a ţinut să-l felicite pentru ceea ce a reuşit.

“Aavem cu ce ne mândri! Ionuţ al nostru a mai adus o bucurie Ilenzii şi nu numai! Pe cea mai prestigioasă arenă din Transilvania a fost pomenit numele comunei şi liceului la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice Cluj. Aici, Ionuţ a fost Şef de Promoţie la cea mai prestigioasă secţie, cea de Calculatoare. Felicitările şi preţuirea noastră”, a spus primarul Dănuţ Pop.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate