Connect with us

Actualitate

S-au recepţionat lucrările la căminul cultural din Sânmihaiu Almaşului

Clădirea aflată în centrul comunal a fost reabilitată de la A la Z, iar acum Sânmihaiu Almaşului se poate mândri că are unul dintre cele mai moderne cămine culturale din judeţ. Investiţia s-a realizat din fonduri europene, iar în cadrul proiectului au fost cuprinse şi dotări ce constau în mobilier şi sistem de sonorizare


Comuna Sânmihaiu Almaşului are din această vară un cămin modern, la standarde europene.

Investiţia a fost realizată prin fonduri europene, cu o valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro, iar în proiect au fost incluse ample lucrări de reabilitare şi modernizare.

S-a lucrat la înlocuirea acoperişului, la consolidarea şi izolarea clădirii, la refacerea interiorului, istalaţiiilor sanitare şi termice. Într-un cuvânt, clădirea a căptătat un alt aspect, unul primitor, dar care cetăţenii sunt încântaţi.

Recent, lucrările s-au finalizat şi a avut loc recepţia, iar în perioada următoare se vor putea organiza şi evenimente.

În proiect au fost incluse şi dotări, iar deja au sosit 190 de scaune, sistemul de sonorizare, dar şi un performant sistem  de lumini. Toate acestea urmează să fie puse în funcţiune de către o echipă de specialişti, urmând ca după recepţia lucrărilor la dotări, căminul să fie dat în folosinţă.

Căminul cultural din Sânmihaiu Almaşului va putea găzdui orice tip de eveniment chiar din această vară. În cadrul proiectului s-a lucrat inclusiv la reamenajarea spaţiului verde din curtea căminului, iar aleele de acces au fost pavate.

“Lucrările s-au finalizat şi s-a făcut recepţia. Au sosit şi dotările, iar într-o lună de zile se va termina de pus în funcţie întreg sistemul de sonorizare şi lumini. Am primit 190 de scaunde moderne. Practic, avem un cămin cultural nou”, a precizat viceprimarul Călin Cozma. 

“Lucrările au decurs foarte bine. S-au folosit materiale de calitate şi a ieşit o treabă foarte bună. Ne bucurăm că în comună avem un cămin cultural modern, în care vor putea avea loc evenimente private şi culturale. Era nevoie să reabilităm acest cămin, fiind şi centru de comună. Practic, aspectul s-a schimbat în totalitate”, spune primarul Cornel Lung.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate