Connect with us

FOTBAL

Meseşul Treznea revine în fotbalul sălăjean cu o victorie de răsunet

După o lungă absenţă din fenomen, de mai bine de 8 ani, fotbalul din comuna Treznea a revenit în circuit. Meseşul s-a reînfiinţat şi s-a înscris în Cupa României, unde a debutat cu o victorie categorică în derby-ul zonal cu Recolta Agrij. După această victorie, echipa din Treznea s-a calificat în semifinale unde va înfrunta o echipă de Liga a IV-a, pe Venus Giurtelec


După ce a organizat minicampionatul Ligii a IV-a, pentru a trimite o echipă la barajul de promovare, AJF Sălaj a organizat şi faza judeţeană a Cupei României, competiţie în care s-au înscris şase echipe.

Două dintre ele au fost repartizate direct în semifinale, este vorba de formaţiile de Liga a IV-a, Rapid Jibou şi Venus Giurtelec. În prima fază care a avut loc duminică, AJF a programat două jocuri, între Meseşul Treznea – Recolta Agrij şi Terra Kid Zalău – Dumbrava Ciocmani.

Surpriza etapei a reuşit-o Meseşul Treznea, o grupare care a reapărut în fotbalul sălăjean după o pauză de aproape 8 ani. Campioana Ligii a IV-a în 2011, Meseşul Treznea a reapărut în circuit la 10 ani distanţă de la cea mai notabilă performanţă.

Echipa a fost reînfiinţată pe scheletul unor foşti jucători, care în ultimii ani au evoluat pentru Recolta Agrij. În această vară, majoritatea au revenit acasă, iar Meseşul are acum un lot bun, cu care vrea să facă o figură frumoasă în campionatul Ligii a V-a.

Până să debuteze în campionat, Meseşul Treznea a reuşit o victorie de răsunet la debutul în Cupa României. A reuşit să treacă la scor în derby-ul zonal de Recolta Agrij şi a obţinut calificarea în semifinale, acolo unde sâmbătă va avea ocazia să joace în compania unei echipe nou-promovate în Liga a IV-a, Venus Giurtelec.

Cât despre partida cu Recolta Agrij, Meseşul a dominat de la bun început.  Încă din debutul jocului, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 m, pe care a transformat-o Adrian Porumb. Până la pauză, gruparea din Treznea a mai marcat prin Florin Brumar, iar soarta calificării a fost în mare parte decisă.

Recolta a încercat să revină în actul secund, însă tot Meseşul a fost mai exactă, iar spre final de meci, Florin Brumar a reuşit “dubla” şi a stabilit scorul final.

“Ne bucurăm că am reuşit să readucem fotbalul din nou la Treznea, fiindcă era păcat ca terenul să nu fie folosit. Ţin să remarc ajutorul lui Aurel Petrean. Să avem încredere în sprijinul Primăriei şi să sperăm că vom avea rezultate cât mai bune. Deşi a fost un derby zonal, meciul s-a desfăşurat într-o notă de sportivitate”, a declarat Adi Sântămărean.

Meseşul Treznea – Recolta Agrij 3 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Adrian Porumb (‘7 – 11m) şi Florin Brumar (‘35 şi 70)

Meseşul: Marqhoul Dan – Marcu Moldovan, Florin Nemeş, Bogdan Bercean, Dinu Berar, Răzvan Mureşan, Bogdan Tereu, Dan Petrean, Florin Brumar, Adrian Porumb şi Vlad Lăcătuş (cpt.). Rezerve: Ionuţ Curea, Vlad Ţicuş, Sergiu Petrean, Răzvan Mesaroş, Vasile Moldovan şi Paul Sălăjean. Delegat: Adrian Sântămărean

Recolta: Paul Rostaş – Mihai Tămăşan, Ciprian Recian, Andrei Nerţan, Liviu Stan, Mircea Rezmiveş, Vlad Rezmiveş, Florin Rostaş, Flaviu Maioş, Lucian Goia (cpt.) şi Marius Holhoş. Rezerve: Florin Varga, Andrei Zagor, Ionuţ Hari, Alexandru Vlaicu, Doru Creştin, Raul Fărcaş şi Mihai Lustig. Delegat: Ionuţ Hari

Au arbitrat: la centru: Raul Horvat, asistenţi: Sergiu Duma şi Marius Suciu.

Observator AJF: Leo Moga

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL