Connect with us

Social

FOTO – VIDEO. Preotul greco-catolic din Sălăjeni a decedat într-un cumplit accident rutier

Anton Cristian Biru şi-a pierdut viaţa în accidentul care a avut loc miercuri după-amiază, pe drumul Zalău-Cluj, în localitatea Mihăieşti. Aflat la volanul unei Dacia Logan, preotul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de autocamion. Şoferul în vârstă de 41 de ani a decedat pe loc, iar soţia sa aflată în stare gravă a fost preluată de un elicopter SMURD

Un grav accident de circulaţie a avut loc miercuri după-amiază, pe drumul european E 81, în localitatea Mihăieşti. Aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, un bărbat în vârstă de 41 de ani a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de autoutilitară condusă de un bărbat de 44 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul pe loc a conducătorului auto din Dacia Logan şi rănirea a două persoane din autoturism, o femeie de 39 de ani și un minor în vârstă de 4 ani. Femeia în vărstă de 39 de ani era în stare gravă a fost preluată de un elicopter SMURD.

„În jurul orei 15.00, a fost înregistrată o solicitare pentru intervenția pompierilor ca urmare a unui accident rutier produs între un autocamion și un autoturism, pe raza localității Mihăiești, comuna Sânpaul. La fața locului a fost dislocat un dispozitiv mărit pentru gestionarea situației de urgență, constituit din patru autospeciale, două echipaje SMURD, două SAJ și un elicopter SMURD. O femeie de circa 40 de ani a fost descarcerată din autoturism și a fost preluată de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital. O fetiță de 4 ani a primit asistență medicală de urgență la fața locului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul accidentului au constatat că un bărbat, de circa 40 de ani, prezenta traumatisme incompatibile cu viața”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Persoana decedată în accidentul de miercuri era preotul greco-catolic din Sălăjeni. Preotul orginar din Cluj slujea la parohia greco-catolică din Sălăjeni din acest an, după ce în trecut el a mai fost preot greco-catolic şi în Bobota.

“Iubiți credincioși.Anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, în această după amiază în urma unui cumplit accident.Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții și persoanele consacrate se unesc în aceste momente în rugăciune pentru sufletul celui adormit și sunt aproape de familia greu încercată.Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze sufletul fratelui nostru, părintele Cristian în loc luminos, în loc de verdeață de unde a fugit toată durerea și întristarea.În veci pomenirea lui”, a transmis Episcopia Greco-Catolică din Oradea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social