Connect with us

Sporturi

FOTO. Patrik Bolduţ, cel mai tânăr câştigător din Sălaj al unui turneu Tennis Europe

Puştiul minune al tenisului sălăjean a făcut senzaţie în Ungaria, acolo unde a reuşit să câştige locul 1 în proba de dublu a competiţiei Dunakeszi NEXON Cup. Pe tabloul de simplu, elevul lui Sergiu Carp a reuşit să atingă faza semifinalelor


Patrik Bolduţ s-a născut la data de 2 ianuarie 2010 şi încă de când era mic a fost atras de tenis. Puştiul a început să practice acest sport la vârsta de 7 ani şi jumătate, iar patru ani mai târziu se poate lăuda cu peste 15 turnee câştigate, fie că vorbim de categoria de vârstă 10 ani sau 12 ani.

A câştigat turneu după turneu în circuitul Federaţiei Române de Tenis, ascensiunea sa pornind odată cu schimbarea antrenorului.

De mai bine de doi ani, Patrik se pregăteşte cu Sergiu Carp, timp în care a reuşit să câştige turnee FRT, fapt pentru care ziarul nostru a ales să-l numească “puştiul minune al tenisului sălăjean”.

Elevul lui Sergiu Carp confirmă această titulatură, iar la finele săptămânii trecute a făcut senzaţie în Ungaria, acolo unde a reuşit să câştige Dunakeszi NEXON Cup, un puternic turneu desfăşurat sub egida Tennis Europe. Puştiul a făcut pereche în proba de dublu cu Eneas Burde, clujean ce are şi cetăţenie austriacă.

Cei doi au trecut pe rând de francezii Aurelien Ladouas şi Robin Nourot, iar pe urmă au câştigat şi în faţa maghiarilor Maxim Marton – Miklos Szebeni.

În semifinale, Patrik Bolduţ şi Eneas Burde au trecut de perechea Michal Toth – Filip Urbanos (ambii din Slovacia), scor 6 – 1, 6 – 2 şi s-au califiat în marea finală a competiţie din Ungaria. În ultimul act, adversarii lui Patrik şi Eneas s-au retras, astfel că cei doi români au pus mâna pe medaliile de aur.

Astfel, la doar 11 ani şi jumătate, Patrik Bolduţ este cel mai tânăr sălăjean care câştigă un trofeu Tennis Europe.

Ultimul sălăjean care a câştigat un astfel de turneu a fost Eric Verdeş, cel care s-a impus în proba de dublu la Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open Under 14.

Evoluţie remarcabilă şi la simplu

Nu doar că a câştigat turneul la dublu, dar Patrik Bolduţ a avut o evoluţie remarcabilă şi pe tabloul de simplu. Puştiul pregătit de Sergiu Carp a câştigat grupa din care a făcut parte, având trei victorii din tot atâtea posibile. Mai mult, tânărul tenisman a izbutit această performanţă, fără să piardă vreun set.

Ajuns în sferturile de finală, Patrik Bolduţ a trecut cu 6 – 4, 6 – 0 de maghiarul Mokan Istvan, ajungând în faza semifinalelor, fapt ce i-a asigurat medalia de bronz.

Pentru un loc în marea finală, sălăjeanul s-a duelat cu canadianul Rafael Bote, meciul fiind câştigat de cel din urmă. De altfel, Bote avea să câştige turneul.

Patrik Bolduţ: “Acest succes internaţional îmi arată că sunt pe drumul cel bun”

Are 19 turnee câştigate până la vârsta de 11 ani şi jumătate, dar şi alte zeci de clasări pe podium. Totuşi, acest prim succes internaţional îl motivează şi mai tare pe Patrik care consideră că se află pe drumul cel bun.

“O parte din munca depusă în ultimii doi ani de competiţii. O muncă la care au pus umărul din plin şi Primăria Zalău, Alien Surface România sau Head România prin domnul Ion Pauna. Este un moment în care vreau să le mulţumesc tuturor celor care mă susţin şi care au avut încredere în mine. Am reuşit un prim success internaţional, un loc 1 la dublu şi un loc 3 la simplu într-un turneu de Tennis Europe. Asta îmi arată că sunt pe drumul cel bun şi aştept cu mare încredere următoarele competiţii. În acelaşi timp, vreau să îi mulţumesc în mod deosebit antrenorului meu, Sergiu Carp, care mă susţine şi are încredere în mine de fiecare dată, indiferent de rezultatele obţinute”, ne-a declarat Patrik Bolduţ.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 7 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi