Connect with us

Actualitate

ACCIDENT NEOBIŞNUIT. Ce mai lovesc şoferii pe drumurile Sălajului

Nu câine, nu găină, nu iepure, nu căprioară, ci o… broască ţestoasă a fost victima unei maşini care trecea azi pe strada Stadionului din Jibou. Din păcate, animalul a murit, deşi o femeie cu suflet mare, participantă la trafic, a vrut să îl salveze

Câţi dintre deţinătorii de permise de conducere au avut de-a lungul vieţii incidente sau accidente în timp ce se aflau la volan? Câţi dintre şoferi au provocat victime în rândul animalelor şi, din păcate, chiar şi în rândul semenilor lor? Probabil că mulţi, fie că victima a fost o găină, o raţă, o gâscă, o pisică, un câine, un iepure sălbatic sau chiar o căprioară.

Ceea ce s-a întâmplat azi la Jibou le depăşeşte însă pe toate! O maşină a lovit o… broască ţestoasă. Nu ştim de unde ar fi putut ajunge animalul tocmai pe carosabil. Cert este că aceasta a suferit leziuni multiple, deşi ţeasta ei este foarte rezistentă.

O femeie din Jibou, participantă la trafic a observat broasca în drum şi s-a oprit să o de-a la o parte, pentru a nu fi un obstacol pentru maşinile ce treceau pe strada Stadionului.

“Voiam să mergem la ţară, spre Benesat. Ne-am oprit pentru a ne asigura în trafic şi am văzut un bolovan mare, care putea fi un pericol pentru şoferii aflaţi în trafic. După câteva secunde, m-am dumerit şi am realizat că nu era piatră, ci o broască ţestoasă. Atunci am coborât din maşină şi chiar am oprit circulaţia, ca să vedem mai exact despre ce e vorba…”, a spus Romocea Judith pentru Ştirile din Sălaj.

Dintr-o dată, femeia a văzut în faţa sa o victimă, căreia a vrut să îi acorde primul ajutor. Din păcate, animalul era grav rănit. Jibouanca a încercat să ducă “ţestoasa” la un cabinet veterinar şi chiar a it cu un medic veterinar ca să rezolve problema de urgenţă.

Din păcate, viețuitoarea a murit la scurt timp. “Avea răni mult prea grave. Acum am văzut că avea o treime din cap desfigurat. Îmi pare rău!”, a punctat Romocea Judith cu durere în suflet.

Cel puţin în România, astfel de evenimente rutiere nu prea s-au petrecut sau nu am auzit noi… Pe internet am găsit totuşi câteva cazuri rare asemănătoare. Unul în Statele Unite ale Americii, unde o şoferiţă de 71 de ani ar fi ajuns în spital în urma impactului.

Mai inedit a fost cazut din Insulele Galapagos, acolo unde un şofer a primit a amendă usturătoare pentru faptul că a călcat cu maşina o broască ţestoasă!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate