Connect with us

DIVIZIA A1

Program lejer la început de campionat pentru echipa de volei de la SCM Zalău. PROGRAMUL jocurilor din turul Diviziei A1

În primele trei etape, SCM Zalău va avea de înfruntat doar adversari uşori, urmând să joace cu CSM Timişoara, Rapid Bucureşti şi Explorări Baia Mare. Primul derby pentru zălăuani va fi în etapa a IV-a, când vicecampioana României va înfrunta pe Dinamo Bucureşti

Pauza competiţională dintre sezoane în voleiul românesc este de aproape 6 luni. Campionatul Divizie A1 s-a terminat la mijlocul lunii aprilie, iar noul sezon va începe abia în octombrie. Cu toate acestea, deja echipele îşi cunosc programul, după ce săptămâna trecută, Federaţia a stabilit ţintarul Diviziei A1.La startul campionatului vor fi 12 echipe, noutăţile fiind două echipe din Bucureşti, Rapid şi Titanii care au promovat în urma turneului de baraj.

Conform tragerii la sorţi, SCM Zalău va avea un debut lejer de campionat, în condiţiile în care în primele trei etape va întâlni adversari accesibili. Vicecampioana României va începe noul campionat în deplasare, la CSM Timişoara, urmând ca în etapa a II-a să joace pe teren propriu cu nou-promovata Rapid Bucureşti.Şi în etapa a III-a, SCM Zalău va da piept unei echipe modeste. Este vorba de Explorări Baia Mare, o echipă în faţa căreia SCM Zalău s-a impus cu  3 – 0 în ambele partide din sezonul trecut.

SCM Zalău ia la rând greii campionatului. Dinamo, Steaua, SCMU Craiova, iar apoi campioana Arcada!

Greul începe din etapa a IV-a, când vicecampioana României va susţine primul derby, la Zalău, cu Dinamo Bucureşti, o grupare cu pretenţii la titlu în campionatul următor. Va urma o perioadă dificilă pentru echipa zălăuană, care în etapa a V-a se va deplasa la Steaua, iar în etapa a VI-a va juca tot în deplasare, la SCMU Craiova, o altă echipă cu pretenţii.

Seria dificilă continuă cu un joc pe teren propriu în faţa campioanei Arcada Galaţi, partida contând pentru etapa a VII-a.

Pe final de tur, SCM Zalău are un program mai uşor, urmând să întâlnească Unirea Dej, Ştiinţa Bucureşti, “U” Cluj şi Titanii Bucureşti.

Campionatul va începe în prima parte a lunii octombrie.

Sezonul regulat se va desfășura sub formă de etape săptămânale, după care se va organiza un play-off şi un play-out.

“Începem campionatul în faţa unor echipe abordabile şi în primele trei etape avem parte de meciuri mai uşoare, dar le vom trata cu maximă seriozitate. În primele trei etape vom putea integra jucătorii noi, astfel încât primul derby cu Dinamo să ne prindă cât mai bine pregătiţi. Va fi o perioadă de acomodare, dar contează mai puţin ordinea jocurilor, fiindcă trebuie să joci cu toate cele 11 echipe”, spune Adi Feher.

Programul lui SCM Zalău în turul de campionat:

Etapa 1: CSM Timişoara – SCM Zalău

Etapa 2: SCM Zalău – Rapid Bucureşti

Etapa 3: Explorări Baia Mare – SCM Zalău

Etapa 4: SCM Zalău – Dinamo Bucureşti

Etapa 5: Steaua – SCM Zalău

Etapa 6: SCMU Craiova – SCM Zalău

Etapa 7: SCM Zalău  – Arcada Galaţi

Etapa 8: Unirea Dej – SCM Zalău

Etapa 9: SCM Zalău – Ştiinţa Bucureşti

Etapa 10: “U” Cluj – SCM Zalău

Etapa 11: SCM Zalău – Titanii Bucureşti

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1