Connect with us

DIVIZIA A1

Echipa de volei de la SCM Zalău a mai bifat o achiziţie. “O adevărată provocare pentru mine”

Vicecampioana României şi-a îndreptat atenţia spre un junior talentat – Tudor Balu – care vine de la CSS Blaj, unde a obţinut medalia de bronz în campionatul naţional de cadeţi. Voleibalistul de 16 ani a fost MVP-ul campionatului naţional de cadeţi şi a fost declarat cel mai bun ridicător la categoria sa de vârstă

SCM Zalău încă lucrează la formarea lotului cu care va aborda următorul sezon. Până în prezent, vicecampioana României a bifat cinci achiziţii. Au venit sub Meseş Rareş Bălean,  Bruno Ruivo, Volodymyr Kovalchuk şi Aleksandar Minić, dar vicecampioana României şi-a îndreptat atenţia şi spre un junior de mare perspectivă.

Este vorba de Tudor Balu, un voleibalist de 16 ani, care s-a făcut  remarcat în campionatul naţional de cadeţi, cât şi în campionatul naţional de juniori.

A evoluat pentru CSS Blaj, grupare care a participat la ambele turnee finale din această vară. La turneul final al cadeţilor, CSS Blaj a ocupat locul 3, iar Tudor Balu a fost MVP-ul campionatului şi cel mai bun ridicător.

Tânărul jucător a primit această distincţie şi la turneul final al campionatului naţional de juniori, de la Dej, unde echipa sa a terminat competiţia pe locul 5.

La cele două competiţii, juniorul a fost urmărit atent de către Adrian Feher şi de Marius Lazăr. Cei doi “specialişti” ai voleiului s-au convins rapid că “puştiul” are calităţi şi că este un jucător de perspectivă, astfel că Tudor Balu a fost transferat la SCM Zalău.

“Împreună cu Marius Lazăr l-am urmărit pe acest junior la turneele finale şi am decis să îi propunem un transfer la SCM Zalău. Este un juniori cu calităţi, care poate creşte în valoare la echipa noastră şi poate ajunge un ridicător bun în Divizia A1”, spune Adrian Feher.

Tudor Balu este component al naţionalei de cadeţi. În ultimii ani a fost declarat cel mai bun sportiv de la CSS Blaj.

Faptul că am semnat cu SCM Zalău, un club important în voleiul masculin românesc, reprezintă o adevărată provocare. În același timp este și o importantă oportunitate în ceea ce privește dezvoltarea mea sportivă. Îmi propun, în perioada în care voi evolua la Zalău, să am prestații cât mai bune și să mă perfecționez pe postul pe care evoluez. Voi păstra legătura cu echipa din Blaj, jucând în continuare alături de juniori”, a declarat Tudor Balu pentru Ziarul Unirea.

Voleibalistul se va muta la Zalău şi cu şcoala, urmând ca din toamnă să înceapă clasa a XI-a la Colegiu Naţional Silvania.

SCM Zalău mai are în lot alţi doi voleibalişti tineri. Este vorba de George Breban şi Mihai Mărginean, ambii debutând în Divizia A1 în campionatul trecut. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1