Connect with us

Sporturi

Cornel Florean, finalist la un puternic turneu ITF 

Tenismenul de la CSM Zalău a ajuns până în finala Altius Tennis Cup, un turneu care devine tot mai puternic de la an la an. Sălăjeanul a fost învins în finală de către bucureşteanul Octavian Mustăreaţă

Sălăjeanul Cornel Florean este cel mai bun  tenismen din ţară la categoria +55 de ani.

Legitimat la CSM Zalău, Florean face legea în competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Tenis, însă, a câştigat şi zece turnee ce fac parte din calendarul ITF.

La o competiţie ITF a participat şi la finalul săptămânii trecute, atunci când tenismenul sălăjean a concurat la Altius Tennis Cup, o competiţie ce devine tot mai puternică de la an la an şi pe care Cornel Florean a câştigat-o de nu mai puţin de trei ori.

Îşi dorea un nou succes, deşi competiţia a fost acerbă, iar la categoria +55 de ani s-a jucat pe un tablou de 32 de jucători. Cornel Florean a fost favoritul numărul 2, astfel că a beneficiat de primul tur liber. În turul al doilea a urmat duelul cu Marian Pavel, sportiv pe care sălăjeanul nostru l-a învins în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 2.

În sferturile de finală, Cornel Florean a dat peste germanul Ralf Tuerck, sportiv pe care de asemenea l-a învins în supertiebreak.

După 6 – 3, 1 – 6, Florean s-a impus cu 10 – 6 în decisiv şi s-a calificat în semifinale. Pentru un loc în finala ediţiei 2021 de la Altius Tennis Cup, tenismenul de la CSM Zalău s-a duelat cu Marian Grigorescu, sportiv cu un parcurs bun până în “careul de aşi”, acolo unde a fost eliminat de sălăjeanul nostru, după două seturi disputate, în special cel de-al doilea. 

A fost 6 – 1, 7 – 5 pentru Cornel Florean, iar zălăuanul s-a calificat în marea finală.În ultimul act au ajuns favoriţii principali, astfel, Octavian Mustăreaţă (Bucureşti) a fost principalul favorit, în timp ce Cornel Florean a fost al doilea. Cei doi şi-au respectat blazonul şi şi-au dat întâlnire în ultimul act de la categoria +55 de ani de la Altius Tennis Cup.

A fost un meci frumos, un meci disputat, dar într-o formă mai bună a fost bucureşteanul, cel care avea să se şi impună în faţa zălăuanului Cornel Florean. Chiar şi aşa, un loc 2 la o competiţie de rang ITF reprezintă o performanţă bună, iar ambiţios din fire, Florean va reveni şi mai puternic şi promite că va câştiga următorul turneu.

Următorul turneu la care va participa Cornel Florean este Simba Invest Trophy, competiţie de rang ITF ce va debuta astăzi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi