Connect with us

ATLETISM

Sălăjenii Nelian Ianchiş şi Lucian Bârlogeanu, arbitri la Campionatul European pe Echipe

Cei doi zălăuani au făcut parte din corpul de arbitri care au oficiat la cel mai mare concurs de atletism organizat în ţara noastră


La finele săptămânii trecute, Cluj Arena a fost gazda celui mai mare concurs de atletism organizat în ţara noastră. Este vorba despre Campionatul European de Atletism pe echipe Liga 1.

A fost un eveniment grandios la care au participat nu mai puţin de 12 ţări, România, Belgia, Belarus, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Norvegia, Elveţia, Suedia şi Turcia.

Deşi Sălajul nu a avut reprezentat în rândul sportivilor participanţi, judeţul nostru a fost reprezentat de către doi arbitri. Nelian Ianchiş, antrenorul secţiei de atletism de la CSS Zalău şi Lucian Bârlogeanu – profesor la LPS “Avram Iancu” au fost cei doi zălăuani care ne-au reprezentat la Europenele de la Cluj-Napoca.

Cei doi au obţinut carnetul de arbitri încă din perioada facultăţii, iar pentru a fi selectaţi să arbitreze la acest grandios eveniment de atletism au parcurs mai mulţi paşi, iar ulterior, Federaţia Internaţională de Atletism i-a selectat pe cei doi sălăjeni să facă parte din corpul de arbitri. Doar 120 de arbitri români au fost selectaţi pentru acest eveniment.

Nelian Ianchiş, alături de alţi nouă arbitri a făcut parte din secţia alergări, fiind prezent la linia de sosire.

“A fost o onoare pentru mine să arbitrez la un Campionat European. A fost o organizare extraordinară la Cluj-Napoca. Ne bucurăm că s-a organizat un asemenea eveniment la noi în ţară”, ne-a declarat Nelian Ianchiş.

Primele două ţări din clasament vor promova în Superligă, în timp ce ultimele trei clasate au retrogradat în Liga a II-a.

Din păcate, România face parte din categoria a doua.

De menţionat este faptul că Nelian Ianchiş, alături de Lucian Bârlogeanu au arbitrat şi la Campionatul Naţional desfăşurat în urmă cu două săptămâni.

Astfel, Ianchiş a putut urmări “live” prestaţia fostului său elev, Robert Parge, care a doborât un record vechi de câţiva ani în proba de 400 de metri.

Internaţionalele României este următoarea competiţie la care ar putea arbitra cei doi zălăuani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM