Connect with us

CUPELE EUROPENE

Adversar de calibru în Cupa CEV pentru SCM Zalău

Calificată în Cupa CEV după ce s-a clasat pe locul 2 în Divizia A1, vicecampioana României va intra în a doua competiţie europeană, în faza 16-zecimilor de finală. La tragerea la sorţi, SCM Zalău  a avut ghinion şi urmează să întâlnească Modena – o grupare de top din Italia, care a câştigat de patru ori Liga Campionilor


La prima participare în Divizia A1, SCM Zalău a reuşit o performanţă notabilă şi a devenit vicecampioana României.

Locul 2 ocupat la final de campionat îi oferă posibilitatea echipei zălăuane să joace în  Cupa CEV, care este a doua competiţie europeană ca şi importanţă după Liga Campionilor.

SCM Zalău va intra direct în faza 16-zecimilor de finală, însă planurile pentru un parcurs cât mai îndelungat s-au complicat, deoarece gruparea de sub Meseş a avut ghinion la tragerea la sorţi.

În calea Zalăului a ieşit una dintre cele mai titrate echipe din Italia. Este vorba de Modena, o grupare care an de an joacă în cupele europene şi care are în palmares Liga Campionilor, competiţie în care s-a impus de patru ori. Nu mai puţin de 13 trofee europene a câştigat Modena, ultimul fiind în 2008 când a intrat în posesia Cupei CEV.

De 12 ori campioana Italiei, ultima dată în 2016 şi de 12 ori câştigătoarea Cupei Italiei, ultima dată tot în 2016, Modena are un lot valoros, format în mare pare din jucători italieni. În lot se mai află voleibalişti din Cuba, Austria, Germania, SUA, Franţa şi Serbia.

Până să ajungă să joace cu SCM Zalău, Modena va intra în turul 1 al Cupei CEV, unde va întâlni o formaţie eliminată din primul tur al Ligii Campionilor, unde italienii sunt marii favoriţi.

Dubla din 16-zecimile Cupei CEV este programată pe 30 noiembrie (turul) şi 7 decembrie (returul). Tot în Cupa CEV va evolua şi Dinamo Bucureşti, câştigătoarea Cupei României.

Dinamo va intra din primul tur şi va juca împotriva învinsei meciului dintre Komarno şi Graz, din turul I al Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc la 9 – 11 noiembrie (turul) şi 16 – 18 noiembrie (returul). Apoi, în turul secund, care corespunde 16-imilor, dinamoviştii vor juca împotriva formaţiei germane Unitef Volley Frankfurt..

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE