Connect with us

Administraţie

În comuna Someş Odorhei se lucrează de zor – Lucrări la infrastructura rutieră, iluminatul public şi reabilitarea instituţiilor publice

În prezent, în comună se lucrează pe mai multe şantiere, cum ar fi la grădiniţa şi creşa din centrul comunal, precum şi la infrastructura rutieră din Şoimuş şi Inău. În curând vor demara lucrările la canalizare şi iluminat public

Administraţia locală din Someş Odorhei nici nu se gândeşte la odihnă şi se află mereu în slujba cetăţenilor pentru a îmbunătăţi nivelul de trai din comună. În frunte cu primarul Ioan Şandor şi viceprimarul Ramona Bostan, administraţia locală face tot posibilul să obţină finanţare pentru proiecte noi, dar şi să ducă la bun sfârşit proiectele începute deja.

În prezent, în comună sunt deschise mai multe şantiere şi se lucrează la diverse obiective. Unul dintre locurile în care se lucrează este Grădiniţa din Someş Odorhei, un proiect finanţat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu contribuţie şi de la bugetul local. Lucrările au început anul trecut şi urmează să fie finalizate până la data de 15 august.

S-a modernizat clădirea, iar în interior au fost schimbate uşile, au fost amenajate băile, precum şi sălile, astfel că grădiniţa va fi la standarde europene.

Se lucrează şi la creşa din Someş Odorhei, un alt proiect finanţat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Pubilce şi Administraţiei. În acest caz, primarul Ioan Şandor estimează că proiectul ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului, urmând ca de anul viitor să funcţioneze.

Administraţia din Someş Odorhei a reuşit să obţină finanţare şi pentru iluminatul public modern. Astfel, cu 87 % bani de la Ministerul Mediului şi 13 % bani de la bugetul local, în comună se vor înlocui 304 corpuri de iluminat cu LED-uri pentru o iluminare mai eficientă şi un consum de energie mai redus.

Se lucrează şi la infrastructura rutieră

În comună se lucrează şi la partea de infrastructură rutieră. Astfel, la Inău se lucrează la şanţuri, au mai rămas aproximativ 100 m de făcut, 350 m fiind deja realizaţi. În Şoimuş, şanţurile sunt finalizate, iar autorităţile sunt pregătite pentru asfaltare. Se va turna asfalt pe toate străzile şi uliţele, finanţarea proiectului fiind obţinută pe PNDL.

Se va lucra şi la canalizare, deşi acolo Primăria trebuie să primească un aviz favorabil din partea Consiliului Judeţean Sălaj, având în vedere că Drumul Judeţean 108 a fost recent reabilitat din fonduri europene. Să precizăm faptul că de săptămâna viitoare vor începe şi lucrările la terenul de minifotbal de la Inău.

Primăria Someş Odorhei are şi două proiecte pe lista sinteză de la CNI. Este vorba despre dispensarul uman din Someş Odorhei, dar şi Drumul Comunal DC 14, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare şi modernizare.

„Trebuie refăcut proiectul şi să se facă prin forare, nu prin săpare, astfel încât structura Drumului Judeţean să nu fie afectată. După ce primim aprobarea din partea Consiliului Judeţean, vor începe şi lucrările la canalizare. Sperăm ca până anul viitor, reţeaua să fie funcţională”.

 Ioan Şandor – primarul comunei Someş Odorhei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie