Connect with us

Social

19 elevi din Sălaj au luat nota 10 la Evaluarea Națională 2021. Rezultatele absolvenților clasei a VIII-a

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 22 – 25 iunie 2021. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 10:00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. În Sălaj, au fost înregistrate 7 nota de 10 la matematică, 5 la limba și literatura română, şi 7 la limba și literatura maternă

În județul Sălaj, situația statistică generală arată că dintre cei 1462 candidați prezenți, 1110 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), un procent de 75.92%.

La proba de Limba și literatura română, 1.146 candidați (78.12%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 5 candidați au fost notați cu 10 (zece).

Note de 10 sunt la următoarele școli:

COLEGIUL NAȚIONAL “SILVANIA” ZALĂU – 2                                   

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” ZALĂU – 1                                  

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “SIMION BĂRNUȚIU” ZALĂU – 1                                

LICEUL TEHNOLOGIC “OCTAVIAN GOGA” JIBOU – 1                                  

La proba de Matematică, 956 candidați (65.39%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 7  candidați  au obținut nota 10 (zece).

Note de 10 sunt la următoarele școli:

COLEGIUL NAȚIONAL “SILVANIA” ZALĂU – 3                                   

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” ZALĂU – 1                                  

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “SIMION BĂRNUȚIU” ZALĂU – 1                                

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MARCUS AURELIUS” CREACA – 1                             

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 VALCĂU DE JOS – 1                              

La limba și literatura maternă, 339 candidați (din 352 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (96.31%),  iar 7 candidați au obținut nota 10(zece).

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” ZALĂU – 2                                  

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “SIMION BĂRNUȚIU” ZALĂU – 1                                

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “GYULAFFY LASZLO” CEHU SILVANIEI – 1                            

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BATHORY ISTVAN” ȘIMLEU SILVANIEI – 1                           

LICEUL TEHNOLOGIC “CSEREY-GOGA” CRASNA – 1                                   

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 DEJA – 1                                    

În acest context, precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

Biroul de presa al ISJ SJ

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social