Connect with us

BOX

Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan reprezintă România la Europenele de Box

Elevele lui Adrian Popuţea au fost convocate la lotul naţional ce va participa la începutul lunii iulie la Campionatul European de la Tbilisi


Boxul feminin sălăjean se află pe o pantă ascendentă, asta şi datorită implicării antrenorului Adrian Popuţea, cel care pune mult suflet în ceea ce face şi îşi doreşte să împărtăşească cunoştiinţele acumulate în cei aproape 20 de ani de carieră în box cu tinerele speranţe ale boxului sălăjean.

Deja nu mai încape urmă de îndoială că Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan sunt două dintre cele mai bune produse ale boxului sălăjean din ultimii ani, cea din urmă fiind prezentă şi la Campionatul European din 2020 din Bulgaria.

Cele două sunt multiple campioane naţionale la cadete şi juniori, performanţe care au intrat şi în atenţia antrenorilor de la lotul naţional.

Astfel, Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan au fost convocate la lotul naţional pentru a face parte din delegaţia României la Campionatele Europene de juniori ce vor avea loc la începutul lunii iulie, la Tbilisi, Georgia.

Antrenorul Adrian Popuţea le va însoţi la lot, de unde fetele vor intra sub comanda antrenorilor de la lotul naţional. Diana Tănăsescu va participa la categoria 70 kg, în timp ce Margareta Hidigan va boxa la 54 kg.

“Pregătirea a decurs conform planului. Vorbim de un Campionat European şi de o competiţie acerbă şi chiar am speranţe la medalii, cu toate că obiectivul clubului este un loc 5 şi un loc 9”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

Ambele sportive sunt eleve la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, fiind descoperite la secţia CSM Zalău din Şimleu Silvaniei.


CV-urile pugilistelor:

Diana Tănăsescu:

loc II – Cupa României 2019 (cadete)

loc I – Campionatul Naţional 2019 (cadete)

loc 1 – Cupa României 2020 (cadete)

loc 1 – Campionatul Naţional 2020 (cadete)

loc 1 – Cupa României 2021 (junioare)


Margareta Hidigan:

loc I – Campionatul Naţional 2018 (cadete)

loc 1 - Cupa României 2019 (cadete)

loc 3 – Campionatul Naţional 2019 (cadete)

loc 3 – Cupa României 2020 (junioare)

loc I – Campionatul Naţional 2020 (junioare)

loc I – Cupa României 2021 (junioare)

Loc 5 - Europene 2020

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX