Connect with us

Social

Atenţie sălăjeni, vine vreme severă! Posibile averse torențiale, dar şi grindină de dimensiuni medii şi chiar mari cu potențial distructiv

Începând de vineri după-amiază şi până sâmbătă, pe raza judeţului Sălaj s-ar putea forma furtuni cu averse torențiale, grindină de dimensiuni, mici, medii, chiar mari cu potențial distructiv, conform avertizărilor meteo făcute joi seara de cei de la “Severe Weather Alert – Sălaj”

Conform blogului “Severe Weather Alert – Sălaj“, schimbarea maselor de aer la nivelul României și județului Sălaj se va face într-un mod “brutal”. Astfel, vineri, în special în orele după-amiezii, se vor forma primele furtuni pre-frontale care vor fi pe alocuri (nu se știu încă exact zonele afectate).

Acestea vor avea caracter sever din cauza parametrilor convectivi foarte ridicați, vor fi averse torențiale, grindină de dimensiuni, mici, medii, chiar mari cu potențial distructiv.

Așadar, sălăjenii sunt avertizaţi că ar putea urma vreme grea… Cei de la “Severe Weather Alert – Sălaj” precizează că Sălajul ar putea fi ocolit de aceste furtuni, cu puţin noroc, dacă acestea se formează mai la Est de județul nostru.

Seara, începând cu orele 22:00 – 00:00 va exista un sistem foarte bine conturat, adică a doua tură de furtuni, care ar putea “mătura” jumătatea de Vest a ţării și care va ajunge și în Sălaj.

“Va fi un spectacol nocturn cu frecvente descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, cantități însemnate de apă și posibil căderi de grindină de mici dimensiuni. Acesta este practic <frontul în sine>, după care sâmbăta e posibil să se formeze iar unele furtuni, dar severitatea lor nu va fi atât de mare decât cele de mâine!”, mai precizează cei de la Severe Weather Alert – Sălaj“.

De precizat că această prognoză nu este oficială, e făcută “din pasiune, pentru a urmări avertizări și prognoze oficiale”. Ca urmare, trebuiesc urmărite atent şi prognozele Administrației naționale de meteorologie.

Totuşi, paza bună trece primejdia rea! Aşa că, sălăjeni, fiţi pe fază!

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social