Connect with us

TENIS

Patrik Bolduţ a ratat dramatic prima medalie la un Circuit Naţional

Elevul lui Sergiu Carp a pierdut în setul decisiv meciul care îi putea aduce prima sa medalie la un Circuit Naţional


Patrik Bolduţ a participat zilele trecute la un Circuit Naţional ce a avut loc la Târgu Jiu. Competiţia s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis, în organizarea ATC Elite Târgu Jiu.

Circuitul Naţional FRT - Cupa Decathlon s-a desfăşurat la categoria de vârstă 12 ani, fete şi băieţi şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, ambele tablouri fiind de 32 de jucători.

Astfel, competiţia a fost una acerbă, dar puştiul sălăjean îşi dorea să obţină prima sa medalie la un Circuit Naţional şi a fost foarte aproape să reuşească asta.

După ce a trecut de primul tur, Patrik Bolduţ s-a impus lejer şi în turul al doilea, reuşind o victorie în două seturi, 6 – 0, 6 – 0, în faţa piteşteanului David Sotir.

Ajuns în faza sferturilor de finală, Patrik mai avea un singur hop până la medalie, un hop destul de mare, totuşi, şi la propriu şi la figurat.

Erich Pop de la ATC Elite Târgu Jiu a fost adversarul lui Patrik din sferturi, un sportiv de la doar 12 ani măsoară nu mai puţin de 183 de cm.

Deşi mai mic cu un an şi mult mai mic şi la înălţime decât adversarul său, Patrik a făcut un meci bun şi după ce a pierdut primul set, a reuşit să-l câştige pe al doilea, astfel că meciul a avut nevoie de set decisiv, set care s-a desfăşurat sub forma unui super tiebreak.

Patrik a început mai bine şi chiar a condus cu 6 – 1 şi 9 – 7, având două mingi de meci, însă, pe care adversarul le-a salvat cu două mingi pe linie, iar sportivul din Târgu Jiu nu doar că a salvat mingile de meci, dar a obţinut şi un avantaj psihologic în faţa lui Patrik.

Mai mult, Erich a avut minge de meci, iar serviciul său a lovit fileul, după care mingea a căzut în terenul lui Patrik, iar sportivul din Târgu Jiu avea să câştige meciul, scor 12 – 10.

Astfel, Patrik Bolduţ a ratat dramatic şansa de medalie la un Circuit Naţional, însă, rămâne o experienţă din care are de învăţat, iar medaliile vor veni, dacă elevul lui Sergiu Carp rămâne la fel de serios şi motivat.

La finalul săptămânii, Patrik va pleca la Budapesta, acolo unde va participa la un turneu ce face parte din circuitul Tennis Europe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS