Connect with us

TENIS

Andrei Brisc, arbitru de linie la “Biliie Jean King Cup”, în Lituania

Zălăuanul a fost arbitru de linie la turneul regional din Grupa III Europa-Africa din cadrul fostei competiţii FED Cup. Dintre cele 21 de ţări participante, au promovat în Grupa a II, ţara gazdă Lituania, alături de Norvegia


În perioada 15 – 19 iunie, la Vilnius – capitala Lituaniei – a avut loc turneul regional din Grupa III Euro-Africană din cadrul Biliie Jean King Cup (fosta competiţie FED Cup). 

La start au fost prezente nu mai puţin de 21 de ţări, iar la final două au reuşit să obţină promovarea în Grupa a II-a.

La competiţia din Vilnius s-au aflat Algeria, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia Herzegovina, Cipru, Ghana, Islanda, Irlanda, Kenya, Kosovo, Lituania, Malta, Muntenegru, Namibia, Nigeria, Macedonia de Nord, Norvegia, Rwanda, Africa de Sud, Zimbabwe.

Meciurile s-au desfăşurat la SEB Arena din capitala Lituaniei, iar din echipa arbitrilor ce au oficiat la acest turneu a făcut parte şi tânărul zălăuan Andrei Brisc, cel care a oficiat meciuri în calitate de arbitru de linie.

Cele 21 de ţări de pe cele două continente au fost repartizate în 6 grupe, 3 a câte 4 echipe şi 3 a câte 3 echipe. În play-off-ul principal s-au înfruntat locurile 1 din fiecare grupă, în final, cele două ţări care au reuşit să promoveze în Grupa a II-a fiind ţara gazdă, Lituania, alături de Norvegia.

Pentru Andrei Brisc este a treia oară când participă la meciuri de acest nivel, după experienţele de la Billie Jean King Cup dintre Rusia şi Polonia sau România vs Italia.

Totodată, Andrei Brisc a oficiat în calitate de arbitru şi la competiţii importante din circuitele ATP sau WTA precum WTA Swedish Open, WTA Bucureşti, ATP Sofia sau chiar meciul de Cupa Davis dintre România şi Polonia.

Toate acestea au fost realizate de tânărul Andrei Brisc, care până la 20 de ani se poate mândri că a arbitrat nume importante din tenisul mondial. Pe lângă asta, Andrei excelează şi la învăţământ, în special la Geografie, disciplina sa preferată.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS