Connect with us

JUNIORI

CSS Zalău, printre cele mai bune 5 echipe de minivolei din România!

Băieţii pregătiţi de Dorian Faur au avut o comportare foarte bună la turneul final al Campionatului Naţional de minivolei, acolo unde au reuşit o clasare pe un loc onorabil, încununându-se drept una dintre cele mai bune echipe de minivolei din ţară


Voleiul juvenil încă trăieşte sub Meseş. Fie că vorbim de Academia de Volei “Lazăr Marius” sau CSS Zalău, rezultatele nu întârzie să apară, iar în ultimii ani ne putem chiar lăuda cu prezenţe şi prestaţii onorabile la turneele finale. De altfel, în urmă cu doi ani, cele două echipe amintite mai sus au ocupat locurile 4, respetiv 6 la turneul final al Campionatului Naţional de Minivolei, astfel că ştacheta era ridicată pentru generaţiile următoare.

Cu toate acestea, cei mai mici voleibalişti de la CSS Zalău nu s-au lăsat intimidaţi de performanţa obţinută de echipa din urmă cu doi ani şi au dorit să repete, dacă nu să reuşească o clasare şi mai bună.

Zis şi făcut. Antrenaţi de Dorian Faur, voleibaliştii de la CSS Zalău au reuşit să câştige seria din care au făcut parte fără să piardă vreun meci. Au obţinut astfel calificarea la turneul final, acolo unde speranţele erau mari pentru un rezultat măreţ.

Opt echipe au ajuns la finala campionatului ce s-a desfăşurat în perioada 16 – 20 iunie la Baia Mare, echipele fiind împărţite în două grupe. CSS Zalău a făcut parte din Grupa A, alături de echipe precum CSS Nicu Gane Fălticeni, CSS Tulcea şi CSS Viitorul Cluj. Deşi zălăuanii au debutat cu o înfrângere, au urmat două victorii ce au trimis echipa sălăjeană în lupta pentru locurile 5 – 8.

Federaţia a propus un format mai inedit, iar pentru aceste locuri s-au disputat semifinale, după care finala mare şi finala mică. În semifinale, CSS Zalău a reuşit să treacă de CSS Bacău, pentru ca în finala mare să învingă CSS Ocna Mureş, pentru a obţine locul 5 la finalul campionatului. O performanţă demnă de lăudat şi care fără doar şi poate face cinste judeţului. Micuţii voleibalişti vor intra în vacanţă la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca la finalul lunii iulie să revină la pregătiri.

“A fost o experienţă frumoasă cu cinci zile de competiţie şi un meci pe zi. Din păcate, nu am reuşit să intrăm în lupta pentru locurile 1 – 4, deşi am fost foarte aproape. Aşa, avem 4 victorii şi o înfrângere, dar suntem pe locul 5. Însă, este bine şi aşa şi e un rezultat care ne face cinste. Copiii au jucat bine şi şi-au dat silinţa. Poate clasamentul era mai real dacă eram pe locul 3 sau 4, dar şi locul 5 este o clasare merituorie. Copiii se află în anul trei de pregătire, din care unul de pandemie. Au fost şapte – opt luni de pauză în care nu ne-am putut antrena corespunzător, aşa că rezultatul este unul bun”.

 Dorian Faur – antrenorul echipei de minivolei de la CSS Zalău

CSS Zalău: Dragoş Crişan (cpt.), Bogdan Bone, Matei Chiba, Alexandru Morar, Răzvan Mic, Alexandru Domuţa, Andrei Olar, Alexandru Nosa, Rareş Lupşe şi Ovidiu Pataki. Antrenor: Dorian Faur

Rezultatele înregistrate la turneul final:

Faza grupelor:

CSS Viitorul Cluj – CSS N. Gane Fălticeni 0 – 3

CSS Zalău – CSS Tulcea                    1 – 3

CSS 2 Baia Mare – CS Ocna Mureş              3 – 0

CSS Bacău – CSM Bucureşti                           0 – 3

CSS N. Gane Fălticeni – CSS Tulcea            3 – 0

CSS Viitorul Cluj – CSS Zalău          1 – 3

CSS Bacău – CSS 2 Baia Mare                        0 – 3

CSM Bucureşti – CS Ocna Mureş                3 – 1

CSS Zalău – CSS N. Gane Fălticeni               3 – 1

CSS Tulcea – CSS Viitorul Cluj       3 – 0

CSS 2 Baia Mare – CSM Bucureşti               1 – 3

CS Ocna Mureş – CSS Bacău         3 – 1

Semifinale locurile 5 – 8

CSS Viitorul Cluj – CSS Ocna Mureş            1 – 3

CSS Zalău – CSS Bacău                     3 – 1

Semifinale locurile 1 – 4

CSS Tulcea -CSM Bucureşti                           0 – 3

CSS N. Gane Fălticeni – CSS 2 Baia Mare 3 – 2

Finale locurile 5 – 8

CSS Viitorul Cluj – CSS Bacău                        1 – 3

CSS Ocna Mureş – CSS Zalău        2 – 3

Finale locurile 1 – 4

CSS Tulcea – CSS 2 Baia Mare                       3 – 1

CSM Bucureşti – CSS N. Gane Fălticeni    3 – 0

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI