Connect with us

Actualitate

VIDEO – Dorinţa de a trăi a unui suflet nevinovat…

La doar un anişor, micuţul Luca Andrei este un adevărat luptător. Deşi a fost diagnosticat cu două tumori pe creier, micuţul nu se lasă învins şi luptă pentru a trăi. Părinţii fac tot posibilul ca sufleţelul lor să se vindece, însă au nevoie şi de sprijinul nostru pentru ca Luca să poată urma un tratament la o clinică din străinătate


Viaţa este nedreaptă uneori. La doar un anişor, Luca Andrei, un suflet nevionovat din Zalău, este un adevărat luptător care îşi doreşte să trăiască. Povestea micuţului este una demnă de film, dar din păcate este ceva adevărat, iar noi toţi putem ajuta ca Luca să aibă şansă la viaţă…

Luca s-a născut la 34 de săptămâni spre bucuria părinţilor care l-au aşteptat cu atâta dragoste şi bucurie. Din păcate, însă, viaţa a fost nedreaptă cu el, iar micuţul a început să se simtă rău.

La început, micuţul Luca a început să vomite aproape în fiecare dimineaţă, astfel că părinţii au luat decizia de a se prezenta la urgenţe la Zalău, copilul fiind tratat pentru o viroză. Luca a primit şi un tratament pentru encefalită, tratament ce a avut efect două – trei zile, cât a stat internat în spital.

A fost externat, însă, copilaşul a început să se simtă din nou rău, iar la trei zile după ce a ieşit din spital, Luca a început să vomite iar…

De această dată, în a doua zi de Paşte, părinţii au decis să se prezinte cu copilul la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca.

Luca vomita zilnic timp de o lună…

Starea micuţului Luca nu părea că se îmbunătăţeşte, iar timp de o lună de zile vomita zilnic, în fiecare dimineaţă, după cum ne informează chiar tatăl copilului.

“Ne-au făcut mai multe analize, după care ne-au trimis la Pediatrie II, unde am primit un tratament în urmă căruia s-au văzut mici îmbunătăţiri, dar nu foarte multe. Ne-am întors la Zalău unde am urmat tratamentul timp de 7 zile, după care Luca s-a simţit din nou rău şi am început să umblăm prin spitale”, spune Vlad Derjan, tatăl lui Luca.

Semipareză a feţei

Luca a început să se simtă din nou rău, iar micuţul a suferit o semipareză pe care o are şi în prezent. Faţa nu ii mai este simetrică, lucru vizibil în special când râdea sau plângea…

“Aveam o programarea la un medic renumit din Cluj la care am fost după Paşte. Ne-a recomandat direct internare la neurologie şi efectuarea de urgenţă a unu RMN”, spune tatăl lui Luca.

Luca a fost internat de urgenţă la Cluj, dar cu greu au reuşit părinţii să obţină un RMN, având în vedere că în regiune există puţine, mai ales că la bebeluşi este un proces destul de delicat.

Diagnostic crunt

După efectuarea RMN-ului, părinţii au primit un diagnostic crunt. Luca avea două tumori pe creier, dintre care una era de 2 cm, destu de mare pentru vârsta lui.

A urmat imediat o orientare a părinţilor care au căutat soluţii pentru ca micuţul lor să se vindece.

La scurt timp după aflarea diagnosticului, micuţul Luca a fost supus unei intervenţii chirugicale la Cluj-Napoca, doctorul Florian fiind cel care a condus operaţia.

A fost o operaţie destul de dificilă care a durat aproximativ 8 ore, după cum ne-a informat tatăl copilului. Luca a intrat în sala de operaţii la ora 7 dimineaţa şi a ieşit la ora 15.30…

A fost ţinut sub supraveghere timp de două săptămâni, după care a fost externat.

Doar o săptămână au stat acasă…

După doar o săptămână petrecută acasă, medicii l-au rechemat, pentru că analizele nu arătau prea bine.

“Am venit şi ne-am internat, diagnosticul fiind două tumori pe creier. Este o tumoare foarte agresivă de gradul IV. Este o boală destul de rară. Luni ne-am internat, iar vineri am şi început chimioterapie la Cluj-Napoca”, spune Vlad Derjan.

Are nevoie de radioterapie cu protoni

Luca are însă nevoie de radioterapie cu protoni, ceea ce doar în străinătate se poate efectua. Astfel, părinţii au început să caute clinici şi au găsit câteva clinici în Austria, Germania şi Italia, iar acum se ocupă pentru traducerea diagnosticului.

Dar, costurile sunt mari şi totul trebuie plătit în avans, iar orice ajutor financiar este binevenit pentru ca Luca să aibă o şansă la viaţă…

În prezent, Luca este internat la oncologie la Cluj-Napoca, acolo unde efectuează şi chimioterapie…

“Pentru cei care nu ma cunosc eu sunt Luca Andrei. Am 1 an si aproape 2 luni. Am venit pe lume la 34 de saptamani pentru ca am fost tare curios sa vad ce e in afara burticii. Sunt un copil tare vesel si fericit desi viata a fost putin nedreapta cu mine.

La un an si 1 luna, dupa multe vizite la medici si analize s-a descoperit ca am 2 tumori pe creier. Am fost operat si s-au extirpat, dar vestea ca tumoarea este rabdoida atipica foarte agresiva si rara a venit ca un bumerang peste cei dragi.

Fiind o tumoare agresiva timpul este foarte important.

Ca sa ma fac bine trebuie sa plec in strainatate pentru radioterapie cu protoni.

Acum 2 zile am facut prima sedinta de chimioterapie pentru ca deja a inceput sa creasca inapoi tumoarea.

Facem apel la persoanele care au cunostinte medicale specializate în domeniu sau care au avut de a face cu acest tip de cancer, pentru a ne ajuta cu orice informatie care sa vina in sprijinul nostru.

Orice ajutor e binevenit.

Va multumesc din suflet!

Al vostru piscotel”, se arată în mesajul postat de părinţi.

Pentru donatii:

Derjan Vlad

Cont BT RON: RO05BTRLRONCRT00Z1127402

Cont BT EURO: RO87BTRLEURCRT00Z1127402

SWIFT: BTRLRO22

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate