Connect with us

Social

FOTO – Primăria Agrij modernizează infrastructura rutieră în comună

Cu bani de la bugetul local, cu angajaţi din cadrul primăriei şi cu propriile utilaje, Primăria Agrij a demarat lucrări de pietruire pe drumurile vicinale şi pe unele uliţe, atât în Agrij, cât şi în Răstolţu Deşert. În lista de investiţii, administraţia locală a inclus toate străzile şi uliţele din comună, care vor fi asfaltate în viitor, urmând ca Primăria să găsească sursa de finanţare 

Primarul Ştefan Berar a preluat în septembrie o comună în care au rămas multe aspecte de pus la punct. Noua administraţie locală s-a pus pe muncit, iar în Agrij se poate vedea o îmbunătăţire a lucrurilor.

Primăria s-a digitalizat, comuna a devenit mai curată, iar administraţia locală lucrează acum la atragerea fondurilor europene şi guvernamentale pentru a dezvolta zona.

Unele investiţii se fac şi cu bani de la bugetul local. Chiar în această perioadă, în comună se lucrează la pietruirea drumurilor vicinale şi a unor uliţe care încă nu sunt asfaltate. S-au pietruit mai multe drumuri din Agrij şi din Răstolţu Deşert, pe o distanţă de aproximativ 1 km, iar în perioada următoare, astfel de lucrări vor urma şi pe alte drumuri.

De precizat că pentru aceste lucrări, Primăria Agrij doar a achiziţionat materialele, iar lucrările s-au făcut cu oamenii şi utilajele primăriei.

Modernizarea infrastructurii rutiere nu se rezumă doar la pietruirea unor drumuri vicinale, iar Primăria îşi doreşte ca toate străzile şi uliţele să fie asfaltate într-un viitor cât mai apropiat. În acest sens, administraţia locală caută să atragă fonduri europene sau guvernamentale pentru acest tip de investiţie.

“Ne dorim să îmbunătăţim infrastructura rutieră în comună şi aşteptăm să apară ghidul de finanţare pentru proiecte. Pregătim un proiect pentru asfaltare”, spune primarul.

În lista de investiţii propusă de Primăria Agrij figurează această investiţie prin care se doreşte modernizarea tuturor străzilor din comună până la stadiul de asfalt.

Extinderea reţelei de apă în ambele sate, canalizarea în Răstolţu Deşert, cât şi înfiinţarea reţelei inteligente de gaz-metan sunt alte investiţii de viitor.

Primăria îşi mai propune să reabiliteze sediul Primăriei, grădiniţa din Răstolţu Deşert şi să achiziţioneze un buldoexcavator, care să fie folosit pentru diverse lucrări din comună.

Totodată, cu fonduri europene, administraţia locală doreşte să construiască capele în ambele localităţi ale comunei, Agrij şi Răstolţu Deşert, precum şi drumuri de acces spre cimitire.

Am intervenit cu piatră pe drumurile vicinale şi pe uliţe, iar în perioada următoare vrem să intervenim şi pe alte drumuri. Aceste lucrări s-au efectuat în regie proprie, noi doar am achiziţionat piatra, iar lucrările s-a făcut cu utilajele noastre şi cu oamenii noştri. Aceste drumuri erau într-o stare precară şi era necesar să intervenim cu piatră. Cu astfel de lucrări încurajăm oamenii să cultive terenurile agricole, iar accesul la terenuri să fie mult mai accesibil.

Ştefan Berar – primarul comunei Agrij

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social