Connect with us

Social

Şcoala Gimnazială “Porolissum” Zalău promovează proiectul comunitar “Şah şi… mat în tandem cu recreaţia ECO”

”ŞAH ŞI … MAT ÎN TANDEM CU RECREAŢIA ECO” este un proiect comunitar iniţiat de membrii Clubului IMPACT “Porolissum” Zalău, având ca obiectiv de dezvoltare durabilă  EDUCAŢIA DE CALITATE

Implementarea acestui proiect a pornit de la nevoia de a valoriza timpul liber al elevilor, oferind posibilitatea de îmbunătăţire a actului educativ atât pentru actualii elevi ai şcolii dar şi pentru generaţiile de elevi care vor studia în şcoala noastră.

Principalul obiectiv al acestui proiect a fost să amenajăm spaţiul verde din parcul şcolii şi să-l  dotăm astfel încât să putem desfăşura cu elevii diferite activităţi în aer liber, în mod plăcut şi educativ.

Ne dorim să oferim exemple de bune practici prin care urmărim creşterea numărului de elevi participanţi la activităţi extracurriculare, de exemplu:  activităţi care să stimuleze gândirea logică, creativitatea, dezvoltarea abilităţilor practice dar şi să stimuleze dragostea pentru natură şi interesul pentru protejarea mediului, într-un cuvânt motivarea elevilor.

Până în prezent, pentru amenajarea parcului au fost realizate lucrări şi achiziţionate materiale în valoare de 6.000 ron, bani proveniţi din donaţii, sponsorizări şi un targ caritabil organizat de membrii Clubului IMPACT „Porolissum” Zalău.

Plantarea florilor, a plantelor medicinale, realizarea căsuţelor pentru păsărele şi pictarea panourilor ornamentale au fost realizate de voluntari din rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, care şi-au pus amprenta proprie, cu multă dăruire şi sensibilitate.

Mulţumim tuturor sponsorilor şi voluntarilor implicaţi in acest proiect.

Vom avea o şcoală viu colorată, cu recreaţii “Eco”!

Coordonatori proiect: 

director, prof. Pavel Aurelia

Consilier educativ prof. Ardelean Adela

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 16 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social