Connect with us

Politică

Interviu cu Romeo Sabou – candidatul votului popular în alegerile din 27 iunie pentru primarul Șimleului

Reporter – Mai sunt câteva zile până la alegerile pentru primar. Din ce spun oamenii, sunteți câștigătorul votului popular, adică sunteți preferatul șimleuanilor care nu votează la ordin politic.

Romeo Sabou Alegerile din 27 iunie sunt de fapt pentru Șimleu, pentru șimleuani, nu pentru o persoană sau pentru un partid. Câștigătorul în urma acestor alegeri trebuie să fie Șimleu Silvaniei. Votul este pentru impulsul și direcția pe care locuitorii le dau orașului. Sigur, prin primarul ales. Șimleuanii știu ce vor. Vor alege primarul care cunoaște problemele Șimleului, care știe ce are de făcut și știe și cum se face. Cel mai important este să se implice să facă.

Doctrina politică nu face treabă, toți românii știu asta dintr-o experiență lungă și neplăcută. Fac treabă oamenii. Cei care fac pentru comunitate, care comunică bine cu locuitorii, le înțeleg nevoile, prioritățile, și fac pentru oameni.

Un primar bun, care conduce o administrație eficientă, se ocupă și de lucrurile mari și de cele mărunte. Orașul ce e de fapt? O mare gospodărie. Toate trebuie să fie în regulă, la locul lor, să ne putem mândri cu un oraș cochet, în care se trăiește bine, se trăiește frumos.

Reporter – V-ați angajat să faceți din Șimleu un cu totul alt oraș pe termen scurt.

Romeo Sabou Mi-am expus platforma, Planul meu pentru Șimleu, și acolo sunt prioritățile. De la locuri de muncă la modernizări, la valorificarea patrimoniului nostru cultural. Prin aceste priorități ajungem la o altă perspectivă și la un oraș care va arăta bine, frumos, va fi confortabil și eficient pentru locuitori, în care se trăiește bine, care funcționează bine. Toate obiectivele pe care le-am trecut în acest plan pe termen scurt sunt obiective pentru care m-am documentat și știu sigur că le putem realiza întocmai.

Am experiența a opt ani în Consiliul local, patru în Comisia de Buget Finanțe, patru în Comisia de Urbanism. Am stat prea mult tot trăind cu speranța că mâine se va produce un declic, că la un moment dat luăm un start. Am tot constatat potențialul, unul mare, și am văzut cum este ignorat sau chiar i se pun tot timpul piedici. Și e simplu să rupem firul acestei povești urâte.

Reporter – Prin urmare, se poate și nu s-a făcut?

Romeo Sabou Dacă șimleuani ar cunoaște detaliile din Primărie ar fi șocați cât dezinteres a existat, o nepăsare soră cu sfidarea locuitorilor. O conducere ”de carton” în Primărie nu va face nimic niciodată. Va sta frumos în poză ca și până acum și pe la spate își satisface interesele personale de grup, iar orașul bate pasul pe loc, în paguba traiului șimleuanilor.

Pe lângă faptul că am experiența de economist și pe cea din administrație, am sprijin puternic din partea celor două administrații din Zalău și din Jibou, care au făcut ca cele două orașe să înflorească în ultimi ani. M-am consultat cu ei și sunt uimit de eficiența lor. Se fac proiecte și banii europeni vin. Sunt finanțări pentru aproape orice. Trebuie să facem asta și noi. Mult, repede și bine. Ambiția va fi să le întrecem la finanțare în raport cu numărul de locuitori.

Vom face repede tot ce se putea face și nu s-a făcut. Am spus asta de mai multe ori și nu e un slogan fără conținut. Este ceea ce chiar se poate. Trebuie doar să ne apucăm.

Comandat de: PSD Sălaj

Cod unic de Identificare: 51210011

Executat de: Direct Target SRL

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Politică