Connect with us

JUNIORI

Academicienii lui Marius Lazăr ajung cu speranţe la turneul final

Academia de Volei “Lazăr Marius” s-a calificat în finala Campionatului Naţional de volei la categoria de vârstă speranţe, acolo unde speră la o clasare cât mai bună


Academia de Volei “Marius Lazăr” participă în Campionatul Naţional de Volei cu două echipe, la categoria de vârstă cadeţi, şi la speranţe.

Dacă echipa de cadeţi a trecut de faza grupelor şi a ajuns la turneul semifinal, echipa speranţelor a reuşit performanţa de a se califica la turneul final.

Academicienii lui Marius Lazăr au reuşit să treacă de faza grupelor, iar la finele săptămânii trecute s-au luptat pentru calificarea la turneul final, alături de CSS Avram Iancu Ştei şi CSS Caransebeş.

Turneul a avut loc la Zalău, astfel că speranţele sălăjenilor de a ajunge în finală erau mari. Începutul nu a fost unul promiţător, după ce Academia a pierdut jocul de debut împotriva echipei din Ştei.

Cum primele două clasate din cele patru turnee semifinale ajung la turneul final, pentru academicienii zălăuani erau obligaţi să câştige în faţa celor de la CSS Caransebeş pentru a-şi asigura un loc în finala campionatului.

Zis şi făcut. Marius Lazăr şi-a motivat exemplar elevii, iar academicienii au dat tot ce au avut mai bun. Rezultatul?  O victorie în minim de seturi împotriva echipei din Caransebeş.

În urma rezultatelor, au obţinut calificarea la turneul final Academia de Volei “Lazăr Marius” Zalău, CSS Avram Iancu Ştei, CTF Mihai I Bucureşti, CSM Bucureşti, CSS Botoşani, LPS Suceava, CSS 2 Baia Mare şi CSS Blaj.

Cele opt echipe calificate în finală vor lupta pentru medalii, locaţia desfăşurării turneului urmând a fi stabilită ulterior.

“A fost bine. Putea să fie perfect, dar încă mai avem de lucru în anumite zone ale voleiului. Sincer, chiar speram şi credeam că putem să ajungem la turneul final. Este generaţia de minivolei care a mai fost la turneul final şi aveam pretenţii de la ei. În finală, ne dorim să repetăm ceea ce am reuşit în urmă cu doi ani, dacă nu, chiar să avem o performanţă mai bună. Întotdeauna trebuie să avem obiective îndrăzneţe. Va fi greu, pentru că toate echipele sunt de calitate, fiind cele mai bune opt echipe din ţară. Ne vom pregăti exemplar şi sperăm să facem o figură frumoasă. Există posibilitate la medalii, rămâne să demonstrăm în teren”, ne-a declarat Marius Lazăr.

Această generaţie de la Academie a obţinut locul 4 pe ţară, la minivolei, în 2019.


Rezultatele turneului semifinal de la Zalău:

CSS Avram Iancu Ştei – CSS Caransebeş 3 – 0 (23, 11, 12)

Academia de Volei “Lazăr Marius” – CSS Avram Iancu Ştei 1 – 3 (-23, 13, -21, -13)

CSS Caransebeş – Academia de Volei “Lazăr Marius” 0 – 3 (-14, -22, -11)

Academia de Volei “Lazăr Marius”: Cezar Abraham, Patrick Verdeş, Bogdan Buciu, Tudor Lazea, Andrei Lazăr Crehul, Robert Gal, Răzvan Bordaş, Bogdan Popa şi David Chiş. Antrenor: Marius Lazăr


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI