Connect with us

Actualitate

Intervenţie contracronometru. Viaţa unei femei, salvată de echipajul de pe elicopterul SMURD

Elicopterul SMURD a fost solicitat în sprijinul un echipaj de la Ambulanţă, în cazul unei femei în vârstă de 69 de ani ce a suferit un accindet vascular cerebral


În această dimineaţă, un echipaj de la Ambulanţă a intervenit pentru salvarea vieţii unei persoane în vârstă de 69 de ani din localitatea Ip.

Însă, starea femeii a fost destul de gravă, aceasta suferind un accident vascular cerebral, astfel că a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD de la Jibou.

A fost o intervenţie contracronometru, însă, a fost o misiune îndeplinită. Pacienta a fost transportată de urgenţă la UPU SMURD Zalău.

“În cazurile medicale grave timpul de intervenție joacă un rol decisiv în șansele de supraviețuire ale unui pacient. Cu cât trece mai mult timp de la declanșarea unei probleme medicale grave (stop cardio-respirator, accident vascular cerebral, etc), cu atât șansa de recuperare a pacientului scade.

La un astfel de caz medical grav a fost solicitat în sprijinul unui echipaj de la ambulanță, în această dimineață, elicopterul SMURD de la Jibou care s-a deplasat în localitatea Ip.

Din investigațiile echipajului medical se pare că pacienta (în vârstă de 69 de ani) a suferit un accident vascular cerebral și era foarte important să ajungă rapid la spital, ceea ce s-a și întâmplat și a fost transportată de urgență la UPU SMURD Zalău”, transmite Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate