Connect with us

HANDBAL

Sălajul are campioană naţională la handbal: Ştefania Mocuţ! Pivotul Karina Ghinea, pe podium la Naţionale

Cele două handbaliste din Sălaj au obţinut medaliile de aur, respectiv de bronz alături de echipele lor la turneul final al Campionatului Naţional de junioare II


Ştefania Mocuţ şi Karina Ghinea sunt două dintre cele mai bune produse ale handbalului sălăjean din ultimii ani. Cele două sportive au evoluat la CSS Zalău, fiind colege de generaţie. Mocuţ este portar, în timp ce Karina Ghinea evoluează pe postul de pivot.

Totuşi, drumurile celor două sportive s-au separat, după ce Ştefania Mocuţ a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Baia Mare, în timp ce Karina Ghinea a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Braşov, mutat ulterior la Sfântu Gheorghe. De altfel, ambele şi-au demonstrat valoarea şi chiar au cochetat cu lotul naţional.

Una peste alta, deşi au luat pe căi diferite, sportul le-a readus “faţă în faţă” la turneul final de junioare II ce a avut loc la Satu Mare, la finele săptămânii trecute.

Echipele celor două handbaliste, CSS 2 Baia Mare (Mocuţ) şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (Ghinea) s-au calificat fără prea mari emoţii la turneul final, acolo unde aveau să se întâlnească în semifinalele competiţiei.

Echipa din Baia Mare a avut câştig de cauză şi a trimis echipa din Sfântu Gheorghe în finala mică.

După un meci nebun cu CSM Bucureşti, CSS 2 Baia Mare a reuşit să se impună şi au reuşit să câştige meciul. Astfel, echipa din Baia Mare, cu sălăjeanca Ştefania Mocuţ în lot, au devenit campioana României la junioare II.

În finala mică, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe  a reuşit să învingă Potaissa Turda, adjudecându-şi astfel medaliile de bronz.

Ştefania Mocuţ: “Este visul oricărui sportiv”

“Portăriţa” originară din Badon, comuna Hereclean a fost om de bază la CSS 2 Baia Mare, fiind portarul titluar în primul turneu al sezonului. Din păcate, Ştefania a suferit o accidentare, ratând turneul al doilea.

Revenirea a fost mai grea, iar sălăjeanca nu s-a mai aflat printre titulare, însă, de fiecare dată când antrenorul a apelat la serviciile sale, s-a achitat cu brio de sarcini, ajutându-şi echipa să pună mâna pe medaliile de aur.

Senzaţia de a deveni campioana României este de nedescris pentru Ştefania Mocuţ, care consideră, pe bună dreptate, că de fapt, acesta este visul fiecăruia când se hotărăşte să facă performanţă în sport.

“A fost ceva de nedescris să cânte imnul campionilor pentru tine şi pentru echipa ta. Cred că este visul oricărui sportiv când îşi alege acest drum în viaţă ca într-o zi să devină campion al României”, ne-a declarat Ştefania Mocuţ.

Ce planuri de viitor au Ştefania Mocuţ şi Karina Ghinea, în ziarul Sportul Sălăjean din 16 iunie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL