Connect with us

Social

Proiectul de asfaltare a 13 kilometri de străzi şi uliţe din comuna Hereclean – finanţat prin fonduri europene – se apropie de final!

Administraţia locală are în derulare un proiect european de 1.7 milioane de euro, prin care în comună se lucrează la asfaltarea a peste 12 km de străzi şi uliţe în toate satele. În prezent, şantierul este avansat şi s-a lucrat la asfaltatea unor străzi mai noi din centrul comunal. Întreg proiectul se va finaliza până la final de an, iar comuna va avea asfalt pe străzi şi uliţe într-un procent de peste 95%

În comuna Hereclean se derulează ample lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere datorită unui proiect european, ce are o valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro, la care şi Primăria are o contribuţie importantă de aproximativ 700.000 de euro.

În proiect au fost cuprinşi aproximativ 13 km de asfalt pe străzi şi uliţe din toate satele comunei. Lucrările au început anul trecut, iar proiectul este avansat, fiind deja finalizate străzile de asfaltat în Bocşiţa, Dioşod şi Guruslău. Zilele trecute s-a lucrat la asfaltarea unor străzi din centrul comunal,  iar procesul de asfaltare va continua în perioada următoare, pe ultimele uliţe din Badon şi Panic.

În cadrul proiectului, satele Badon şi Dioşod au fost incluse cu aproximativ 3 km de străzi şi uliţe, în timp ce în centrul comunal s-au prevăzut aproximativ 2 km de asfalt. În Bocşiţa, Guruslău şi Panic au fost străzi mai puţine de asfaltat, astfel că fiecare localitate a fost inclusă în acest proiect cu aproximativ 1 km de asfalt.

Odată cu finalizarea acestui proiect, comuna Hereclean va avea asfalt pe străzi şi uliţe într-un procent de peste 95%.

“De la un an la altul, comuna noastră se extinde, având în vedere că se construiesc multe case noi. Vor rămâne unele capete de străzi şi uliţe pe care nu va ajunge asfaltul, dar şi acestea sunt în atenţia noastră şi dorim să le modernizăm în perioada următoare”, spune primarul.

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, pentru administraţia locală o prioritate este şi asigurarea de utilităţi.  Primăria a depus un proiect la Ministerul Fondurilor Europene pentru înfiinţarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în comună.

Proiectul se află în evaluare şi există speranţe că va intra la finanţare, astfel încât lucrările să poată începe pentru ca cetăţenii să beneficieze în anii următori de o utilitate tot mai necesară.

“Lucrările au decurs foarte bine. În această perioadă s-au asfaltat străzi din Hereclean, dar mai sunt de asfaltat unele uliţe din Badon şi Panic. Lucrările se vor finaliza până la final de an, însă mai sunt de făcut şanţuri betonate şi acostamente. Pentru comuna noastră este un proiect important prin care infrastructura rutieră se modernizează”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social