Connect with us

Administraţie

Anul recepţiilor la proiectele de investiţii din comuna Năpradea

În această perioadă, administraţia locală a finalizat cu succes nu mai puţin de cinci proiecte şi s-a făcut recepţia finală a lucrărilor la modernizarea drumului judeţean, la capela şi grădiniţa din Năpradea, la proiectul de modernizare a uliţelor din centrul comunal şi Cheud, cât şi la proiectul de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din Someş-Guruslău

În comuna Năpradea a fost un adverărat şantier la mai multe obiective de investiţii.Comuna a conoscut o amplă dezvoltare, după ce administraţia locală condusă de primarul Vasile Fodor a reuşit să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

Cinci proiecte importante s-au finalizat în totalitate, iar în această perioadă, Primăria a făcut recepţia finală la cinci obiective.

La început de an s-au recepţionat lucrările la capela din centrul comunal, care s-a construit prin fonduri europene, prin GAL, iar în luna martie s-a închis şi proiectul de modernizare a drumului judeţean, din Cheud şi până la limita cu judeţul Maramureş.

Prin acest proiect demarat prin PNDL II, Primăria a asfaltat aproximativ 4,5 km şi a deschis noi orizonturi spre judeţul vecin.

La un alt proiect de infrastructură lucrările s-au finalizat, iar în această perioadă a avut loc recepţia lucrărilor. Este vorba de proiectul demarat prin PNDL 1, prin care în centrul comunal şi în satul Cheud s-au asfaltat aproximativ 11,5 km de străzi şi uliţe.

S-au făcut investiţii în comună şi prin fonduri europene, iar două proiecte s-au finalizat în această primăvară. S-a terminat de reabilitat şi modernizat căminul cultural din Someş-Guruslău, investiţie care a costat aproximativ 280.000 de euro, iar tot o astfel de valoare a avut şi proiectul prin care s-a reabilitat şi modernizat grădiniţa din Năpradea.

Ambele obiective sunt  finalizate şi pot fi date în folosinţă, recent având loc recepţia lucrărilor.

“Mă bucur că am reuşit să ajungem la final cu aceste proiecte, care sunt importante pentru comunitatea noastră. A fost anul recepţiilor la lucrări importante care s-au demarat în comună. Pentru aceste investiţii am absorbit fonduri europene şi fonduri guvernamentale şi acum avem speranţa că vom accesa şi alte fonduri. Ne bazăm pe fondurile europene şi aştepăm să vedem ce se va ivi prin PNDR şi PNRR. Noi avem proiecte pregătite şi aşteptăm doar finanţările. Nu contează  de unde vin banii, doar să vină şi să putem face şi alte investiţii în comună”.

 Vasile Fodor

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie