Connect with us

Actualitate

Veste bună. Staţia de ambulanţă de la Crasna va fi reactivată

Staţia va deservi locuitorilor bazinului Văii Crasnei şi până la sfârşitul verii ar putea fi reactivată. Primăria se va ocupa de reabilitarea clădirii din apropierea spitalului, astfel încât Staţia să funcţioneze din nou în locul respectiv


De aproximativ cinci luni de zile, Staţia de Ambulanţă de la Crasna este inactivă din cauza unor probleme cu imobilul care găzduia staţia amplasată în apropierea Spitalului din Crasna.

Pentru o perioadă, staţia a funcţionat pe strada Ciucei, locaţie pusă la dispoziţie de către Primărie, însă, instalaţia electrică era una mai veche, iar din motive de securitate, echipajul a fost mutat la Şimleu Silvaniei.

Însă, în această săptămână a avut loc o vizită importantă în comuna Crasna, în vederea stabilirii termenilor şi condiţiilor pentru ca Staţia de Ambulanţă să revină în locul în care a funcţionat anterior.

Astfel, Dari Toma – prefectul judeţul Sălaj, Szilagyi Robert Istvan – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, Narcisa Balint – managerul Serviciului de Ambulanţă Sălaj, Ligia Marincaş – director executiv DSP Sălaj şi Kovács István – primarul comunei Crasna s-au întâlnit pentru a găsi soluţia optimă.

În acest sens, s-a stabilit faptul că Primăria comunei Crasna se va ocupa de reabilitarea clădirii, lucrări care ar trebuie să fi gata până la sfârşitul verii.

“Am căutat soluţii pentru ca Staţia de Ambulanţă să revină acolo, în apropiere de spital. Susţinem acest proiect şi ne vom ocupa de renovarea clădirii respective, astfel încât, echipajul să poată reveni acolo. Dacă totul va decurge bine, estimăm ca în două luni, lucrările să fie finalizate. Ar fi un real ajutor pentru toţi locuitorii bazinului Crasna”, ne-a declarat primarul Kovács István.

Staţia centrală a Ambulanţei Sălaj este la Zalău, iar în judeţ, pe lângă substaţia de la Crasna, mai există trei substaţii la Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate