Connect with us

AUTOMOBILISM

Alex Rad, “în cărţi” pentru o clasare pe podium la Karting Masters

Puştiul zălăuan ocupă locul 4 în clasamentul general al celei mai importante competiţii de karting din ţară, cu două etape înainte de finalul campionatului


Pe Alexandru Rad l-am denumit micul Lewis Hamilton de Sălaj, iar puştiul nu dezamăgeşte.

Deşi nu are condiţii optime de pregătire în judeţ, Alex a făcut naveta la antrenamente în Odorheiu Secuiesc, iar de curând s-a transferat la Formula K din Bucureşti, acolo unde continuă să se pregătească pentru a face performanţă în kartingul românesc.

Eforturile sale sunt răsplătite de prestaţiile bune din cadrul Karting Masters, cea mai importantă competiţie de karting din România.

Puştiul a debutat fulminant, reuşind o clasare pe podium în prima etapă a campionatului, iar în etapa a doua a reuşit o clasare pe locul  6, la categoria Mini Rok.

În perioada 4 – 6 iunie, pe circuitul AMC Kart din Bucureşti a avut loc etapa a III-a, etapă la care au participat nu mai puţin de 16 sportivi la categoria Mini Rok.

Cu toate acestea, Alex Rad a pornit încrezător pe circuit şi îşi dorea să repete performanţa obţinută în prima etapă. Din păcate, nu a fost să fie aşa, iar puştiul zălăuan a obţinut o clasare merituorie pe locul 8 la capătul manşelor finale, cumulând 25 de puncte.

Trebuie precizat faptul că Alex a condus accidentat, după ce sâmbătă, zălăuanul s-a lovit la mână, după ce un kart s-a urcat pe el.

Alexandru Rad face parte din echipa Formula K RO, iar pentru această competiţie a folosit un echipament PAROLIN / VORTEX / Levanto.

Până la finalul campionatului Karting Masters mai sunt două etape, iar clasamentul general este unul strâns.

Liderul campionatului la seria Mini Rok este Tudor Jercan (166 puncte), urmat de David Ciureanu cu 135 de puncte.

Podiumul este completat de David Nicolae cu 123 de puncte, însă, poziţia sa este atacată de… Alexandru Rad, cel care la prima sa participare este aproape de podiumul general la Karting Masters.

Zălăuanul legitimat la Formula K a acumulat 105 puncte în primele trei etape şi este încrezător că poate recupera diferenţa pentru a reuşi o clasare pe podium la finalul campionatului.

Etapa a IV-a va avea loc pe Prejmer Circuit (9 – 11 iulie – Braşov), iar ultima etapă a campionatului va avea loc tot pe Prejmer Circuit, în perioada 16 – 18 iulie.

Câştigătorul categoriei Mini Rok va participa la finala internaţională ROK 2021, acolo unde va da piept cu toţi câştigătorii seriilor naţionale de pe mapamond, după cum informează organizatorii competiţiei.

Sursa foto: Karting Masters

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in AUTOMOBILISM