Connect with us

Sporturi

Cluburile cu cele mai multe titluri la UEFA Europa League: iată echipele care s-au remarcat de-a lungul timpului în această competiție!

Europa League este o competiție importantă de fotbal, care a devenit astfel mai ales din 2015, când s-a decis că echipa învingătoare se va califica automat pentru Liga Campionilor. Miza este mare, de aceea multe cluburi de fotbal europene dau tot ce au mai bun pentru a reuși să obțină titlul.

Interesant este că nu există o echipă care să aibă foarte multe titluri, ci acestea au fost obținute de diferite echipe de-a lungul existenței competiției. De la crearea sa în 1955, 29 au reușit să câștige cel puțin o dată, iar 32 au participat în finală, fără să obțină vreodată victoria. Totuși, poate fi util să știi despre cele care au câștigat recent, mai ales dacă ești pasionat de pariuri sportive și vrei să câștigi niște bani folosindu-ți cunoștințele în acest domeniu.

Iată ce echipe au obținut titluri recent la UEFA Europa League!

FC Sevilla

FC Sevilla are în palmares cele mai multe victorii la UEFA Europa League. A obținut trofeul în 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 și 2020, astfel că s-a calificat de trei ori la Champions League. A stabilit astfel un nou record, pentru ca a câștigat de fiecare dată când a participat la această competiție.

Clubul a fost inclus de mai multe ori în clasamentul IFFHS pe poziția întâi, o dată chiar cinci luni la rând (din noiembrie 2005 până în februarie 2006). A câștigat Supercupa Spaniei în 2007, a ajuns în sferturile de finală în Liga Campionilor în 2018 și a obținut Supercupa UEFA în 2006.

Atletico Madrid

Această echipă a câștigat finala UEFA Europa League de trei ori, în 2010, 2012 și 2018, în toate cele trei dăți când a participat la competiție. În 2018, s-a clasat pe locul doi în Liga Campionilor. 

În această echipă au jucat competitori emblematici, din diferite generații; printre care cei care au participat la cele mai multe meciuri sunt Adelardo Rodriguez (401 meciuri), Tomas Renones (367) și Koke (335).

Cel care a marcat cele mai multe goluri în campionate (150) este Adrian Escudero. Pentru numărul de goluri per total se remarcă Luis Aragones (172), inaintea lui Escudero (170) și Paco Campos (144).

Un alt jucător important este Fernando Torres, care a fost transferat la Liverpool pentru suma de 36 milioane de dolari, după ce a jucat la Atletico între 2001 și 2007.

Chelsea

Chelsea a participat doar de două ori la Europa League, în 2013 și 2019, dar ambele dăți a obținut victoria. Aceasta a obținut numeroase distincții de-a lungul istoriei îndelungate, dar mai recent s-a remarcat prin numeroase victorii la Cupa și Campionatul Angliei. 

La Liga Campionilor a participat de trei ori, dintre care în 2012 și 2021 a obținut trofeul. În plus, a câștigat Supercupa în 1998 și a fost finalistă în 2012, 2013 și 2019. 

Cel mai recent, în 2021, trofeul UEFA Europa League a fost obținut de către o echipă care a participat pentru prima dată, FC Villareal, jucând împotriva Manchester United. În 2017, era pe locul 25 în clasamentul UEFA. 

Pare o echipă promițătoare, pe viitor, mai ales dacă-ți place să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea fotbalului. Dacă ești pasionat de sport și vrei să obții și bani astfel, pariază la UEFA Europa League pe Sportingbet.ro și urmărește evoluția acestor cluburi.

Acestea sunt cele mai importante echipe de care să ții cont când urmărești ce se întâmplă în Europa League. Dacă vreuna dintre acestea participă, cu siguranță are șanse de câștig!

Sursă foto: Pixabay.com

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi