Connect with us

ARTE MARTIALE

Pe urmele tatălui. Cezara Marincaş, dublă campioană naţională!

Fiica lui Călin Marincaş – multiplu campion mondial, european şi naţional la karate tradiţional – îi calcă pe urme tatălui. La prima participare la un Campionat Naţional, Cezara a avut o comportare extraordinară, reuşind să obţină medalia de aur atât în proba de kata, cât şi în proba de kumite. Mai mult, Cezara se mai poate lăuda şi cu argintul cucerit la echipe


Era anul 1999, iar Călin Marincaş de abia împlinise vârsta de 15 ani când cucerea prima sa medalie la karate.

Ce a urmat… este istorie deja, sălăjeanul fiind multiplu campion mondial, european şi naţional la karate tradiţional.

Totodată, a fost desemnat de mai multe ori cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj.

Însă, încet, încet, Călin Marincaş s-a axat mai mult pe partea de antrenorat, iar din 2017 are propriul club, CS Seiko Zalău. La acest club a făcut primii paşi în acest sport şi fiica sa, Cezara Marincaş, cea care arată potenţial şi pare că ii va călca pe urme tatălui său.

Cezara a fost ceva mai rapidă, iar la vârsta de 7 ani, fiica lui Călin Marincaş a reuşit să devină dublă campioană naţională în probele de kata şi kumite. A reuşit această performanţă la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Caracal, ce a avut loc la finele săptămânii trecute.

“A fost foarte bine. Am fost emoţionat, dar până la urmă a ieşit foarte bine. Cezara a mai participat la o competiţie pe care a organizat-o CS Seiko, dar acolo nivelul a fost unul scăzut, competiţia fiind destinată sportivilor începători. Acum, a fost vorba despre un Campionat Naţional şi nu pot decât să fiu mândru de rezultatele obţinute”, ne-a declarat Călin Marincaş.

Mai mult, Cezara se poate lăuda şi cu medalia de argint cucerită la kata echipe, împreună cu colegele Elena Pup şi Iris Sereş, care a obţinut şi locul 3 la kata individual.

Pe lângă cele trei fete, CS Seiko Zalău a mai deplasat la competiţia din Caracal încă patru sportivi. Este vorba despre Szigyarto Idris (8 – 9 ani), George Pup, Luca Tămaş şi Matyas David (toţi trei la cat. 12 -13 ani).

“Sunt mulţumit de rezultatele obţinute de sportivi. Păcat de copiii mari care au pierdut meciurile ce le puteau asigura medaliile de bronz”, spune Călin Marincaş.

Să spunem că 415 sportivi au fost prezenţi pe tatami la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Caracal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE