Connect with us

FOTBAL

Alexandru Băican va evolua în Liga a II-a şi în sezonul viitor

Fundaşul zălăuan va continua la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație cu care speră chiar la o promovare în prima ligă. A fost aproape de play-off-ul promovării şi în sezonul trecut, în care Viitorul a ratat calificarea la ultimul joc din retur

Sezonul 2020 – 2021 a fost al treilea în Liga a II-a pentru Alexandrul Băican. Jucătorul din Zalău a fost om de bază în defensiva celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, echipă care s-a luptat pentru play-off, însă a ratat prezenţa în faza superioară a campionatului, în ultima etapă din retur.

În play-out, Viitorul Pandurii nu a avut emoţii cu retrogradarea şi s-a clasat pe locul secund în Grupa B, după Petrolul Ploieşti.

Gruparea gorjeană a luptat pe două fronturi şi a fost surpriza din Cupa României, competiţie în care a ajuns în semifinale. În această fază a campionatului, Alexandru Băican a jucat în ambele meciuri cu CSU Craiova.

Deşi joacă pe un post defensiv, Alexandru Băican a reuşit să înscrie două goluri în campionatul Ligii a II-a, unul într-un meci cu CSM Slatina, iar altul în partida cu Aerostar Bacău, din play-out.

Aflat în vacanţă, Băican se va prezenta la reunirea echipei programată în jurul datei de 15 iunie. Sălăjeanul va continua la Viitorul Pandurii, club cu care mai are contract şi speră într-un sezon mult mai bun, în care echipa sa să poată spera chiar şi la o promovare în prima ligă.

“Avem o echipă bună şi putem fi o candidată la promovare. Va fi însă un campionat greu la Liga a II-a cu multe echipe bune”, spune jucătorul. Până să ajungă la Viitorul Pandurii, Alexandru Băican a mai jucat în Liga a II-a, la Luceafărul Oradea, în sezonul 2018 – 2019.

“A fost un sezon bun, dar puteam mai mult şi meritam să fim în play-off. A fost un accident că nu am prins primele şase locuri, după ce aproape tot sezonul regulat am fost în zona locurilor de play-off”.

Alexandru Băican

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL