Connect with us

ATLETISM

Robert S(Parge) cronometru și devine cel mai rapid român pe distanța de 400 de metri

Cel mai în formă atlet născut pe plaiurile sălăjene, zălăuanul Robert Parge, în prezent legitimat la CSM București, a stabilit în cursul acestei seri un nou record al României


Stadionul “Cluj Arena” a găzduit la finalul săptămânii trecute Finala Campionatului Naţional de Atletism, competiţie rezervată categoriilor de vârstă seniori şi tineret.

La startul întrecerilor s-au aliniat peste 350 de sportivi de la 101 cluburi din întreaga ţară, iar printre competitorii care s-au remarcat cu totul şi cu totul special se află şi zălăuanul Robert Parge, sportiv care din păcate nu reprezintă un club din Zalău ci concurează sub culorile Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

La clubul din capitală, Robert se antrenează sub comanda profesoarei Kanizsay Magdolna, antrenoare care a pregătit cu foarte mulţi ani în urmă sportivi de la CSS Zalău, club de la care s-a lansat în sportul de performanţă şi Robert Parge.

Revenind la competiţia de la Cluj-Napoca trebuie menţionat faptul că performanţele obţinute de sportivi au fost la multe probe mediocre, de nivelul performanţelor pe care nu cu mulţi ani în urmă le bifau cel puţin 2-3 juniori, ceea ce denotă faptul că atletismul este într-un oarecare declin. Cu toate acestea, au fost şi câteva probe la care s-au înregistrat performanţe notabile, iar spre mândria noastră a sălăjenilor, una din performanţele cele mai răsunătoare a fost bifată de Robert Parge care a reuşit să corecteze recordul naţional al României în cursa de 400 de metri.

Cu o performanţă de 45 de secunde şi 59 de sutimi, Robert Parge a devenit cel mai rapid român pe un tur de pistă şi a demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, faptul că este un sportiv de mare valoare.

CSM Zalău şi-a îmbunătăţit zestrea de medalii cu un bronz la tineret

Chiar dacă numărul sportivilor sălăjeni prezenţi la ediţia din acest an a naţionalelor de atletism rezervate seniorilor şi tineretului a fost redus, CSM Zalău a reuşit performanţa de a cuceri o medalie prin sportivul Constantin Raul Pruteanu, un tânăr de numai 18 ani (junior 1).

Concurând în proba de lungime, probă pe care a practicat-o şi noua preşedintă a Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir, sportivul cu dublă legitimare LPS Braşov – CSM Zalău a reuşit să se claseze pe locul 6 în clasamentul seniorilor, iar la categoria tineret a trerminat pe locul al III-lea, cucerind meedalia de bronz.

Performanţa obţinută de Constantin Raul Prutean, 7 metri şi 6 centimetri nu este una deloc modestă, iar viitorul acestui băiat ar putea fi unul excepţional în cazul în care i se va acorda susţinere şi încredere în perioada imediat următoare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM