Connect with us

DIVIZIA A1

Echipa de volei de la SCM Zalău solicită buget mai mare

Având în vedere că în sezonul viitor va evolua şi în cupele europene, gruparea de sub Meseş are nevoie de o susţinere adecvată pentru a face faţă pe trei fronturi: Divizia A1, Cupa României şi Cupa CEV

Având oameni competenţi în conducerea echipei de volei, SCM Zalău a reuşit o mare performanţă încă din primul sezon de existenţă. La prima participare în Divizia A1, gruparea de sub Meseş a devenit vicecampioana României luând faţa unor echipe mult mai bine cotate şi cu bugete mult mai mari precum SCM Craiova, Steaua sau Dinamo.

Bugetul echipei de volei pentru sezonul trecut a fost aproximativ 2,1 milioane lei. Banii au fost gestionaţi foarte bine, transferurile făcute au fost inspirate şi drept dovadă, rezultatele nu au întârziat să apară.

Cu totul altfel se pune problema în sezonul următor, în care echipele importante ale campionatului au anunţat transferuri tari. Pentru a putea ţine pasul cu aceste grupări şi SCM Zalău trebuie să îşi formeze un lot cât mai valoros, însă are nevoie de un buget mai mare, mai ales că gruparea de sub Meseş va juca şi în cupele europene.

Clasarea pe locul 2 la final de campionat îi dă dreptul echipei zălăuane să se înscrie în Cupa CEV, a doua competiţie ca şi valoare după Liga Campionilor.

“Am avut o discuţie cu domnul primar şi vom primi un răspuns în zilele următoare. În principiu, domnul primar ne-a asigurat de tot sprijinul său şi a spus că va susţine fenomenul în continuare. Avem nevoie de o finanţare mai mare pentru că vom juca în cupele europene, unde cheltuielile sunt mai mari. Suntem singura echipa care vom reprezenta judeţul în Europa în sezonul următor”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

În funcţie de bugetul de care va dispune, SCM Zalău îşi va propune  obiectivul pentru sezonul următor. În campionatul trecut a avut ca şi obiectiv o clasare în primele şase locuri, acesta fiind atins încă din sezonul regulat, când echipa a prins turneul pentru locurile 1 – 4.

“Am avut un buget de locul 5, dar am reuşit să devenim vicecampioni. În sezonul viitor va fi mult mai greu”, susţine Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1