Connect with us

LIGA I

Începe Supercupa României. Dia Guard şi Autovip speră la locurile ce duc la Campionatul Naţional

După aproape 2 ani, cele două grupări participă din nou la o competiţie naţională, de mare anvergură, la care vor fi prezente cele mai bune 48 de echipe din ţară. Miza este una uriaşă, deoarece în joc sunt biletele pentru Campionatul Naţional, pe care le vor obţine primele 15 clasate


Minifotbalul îşi intră încet în drepturi, după o perioadă de amorţeală, cauzată de pandemia de COVID-19. Supercupa României este prima competiţie pe care Federaţia o organizează în 2021, o întrecere care se anunţă de un nivel cât se poate de ridicat, având în vedere că vor participa cele mai bune 48 de echipe din ţară.

Fiecare campionat a trimis cel puţin o echipă, însă au fost judeţe care au putut trimite chiar şi două grupări, cum de altfel este şi în cazul Campionatului de Minifotbal Onix, de unde vor participa Dia Guard şi Autovip Garden.

Cele două echipe nu au mai disputat un meci oficial din martie 2020, iar la o competiţie naţională nu au mai fost prezente din vara anului 2019.

Însă, acest minus îl au majoritatea echipelor care de vineri şi până duminică se vor bate la Oradea nu doar pentru Supercupa României, ci şi pentru calificarea la Campionatul Naţional.

Miza competiţiei este cât se poate de mare, deoarece pe lângă trofeu, în joc sunt şi biletele pentru Campionatul Naţional de minifotbal, care va avea loc luna viitoare, la Rm. Vâlcea.

Doar primele 15 clasate obţin dreptul de a evolua la Campionatul Naţional, turneu la care speră să ajungă şi cele două grupări sălăjene.

Pentru a reuşi acest lucru, Dia Guard şi Autovip trebuie să să treacă de faza grupelor, cât şi de 16-zecimi.

S-au format 16 grupe de câte trei echipe, iar în faza eliminatorie se califică primele două clasate. Echipele clasate pe locurile 3 în grupele Supercupei României vor continua competiţia în cadrul „Cupa Fortuna Sports”.

Miniturneul se va desfăşura în sistem eliminatoriu şi, astfel, fiecare participantă la Supercupa va avea ocazia să dispute minim trei jocuri. Primele patru clasate la “Cupa Fortuna Sports” vor obţine un voucher ce le va da dreptul de a se înscrie la următoarea ediţie a Cupei României.

Autovip va debuta la Supercupă vineri, de la ora 10.20, cu Borussia Hermannstadt, în timp ce Dia Guard va juca primul meci  tot vineri, de la ora 11.20 cu ARES IPA Bucureşti

Grupa K: Borussia Hermanstadt, Lin & Ema Alba Iulia  şi Autovip Garden Şimleu

Vineri, ora 10.20: Autovip – Borussia Hermannstadt

Ora 15.20: Lin & Ema Alba Iulia – Dia Guard

Grupa P: Dia Guard Cipricom Zalău, HDS Drobeta  şi ARES IPA Bucureşti

Vineri, ora 11.20: Dia Guard – ARES IPA

Ora 20.20: Dia Guard – HDS Drobeta

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I