Connect with us

BOX

Cu ce impresii a rămas Dorel Simion după Cupa României de la Zalău

Antrenorul lotului naţional de juniori a rămas impresionatde organizare, cât şi de prestaţia unor sportivi care nu erau în vizorul lotului naţional. “Am sesizat trei – patru sportivi care au câştigat împotriva băieţilor pe care noi i-am avut selectaţi pe la lot şi bineînţeles că ne vom îndrepta atenţia către ei şi îi vom convoca în echipa noastră”, ne-a declarat Dorel Simion


Dorel Simion este un nume de legendă pentru boxul românesc, fiind în prezent antrenorul lotului naţional de juniori. Astfel, fostul pugilist a fost prezent la Cupa României de la Zalău, fiind un bun prilej să vadă “la lucru” cei mai buni pugilişti din ţară.

Pe majoritatea îi ştia deja, aceştia fiind elevii săi de la lotul naţional. Însă, pe lângă aceştia, Dorel Simion a mai remarcat câţiva sportivi care vor intra în vederile sale pentru următoarele acţiuni de la lot.

“La Cupa României de la Zalău am remarcat şi sportivi noi pe care nu-i aveam în vedere înainte. Bineînţeles, la nivelul juvenil au loc multe schimbări. Am sesizat trei – patru sportivi care au câştigat împotriva băieţilor pe care noi i-am avut selectaţi pe la lot şi bineînţeles că ne vom îndrepta atenţia către ei şi îi vom convoca în echipa noastră”, a declarat Dorel Simion, pentru Sportul Sălăjean.

Chiar dacă nu au reuşit să obţină medalii, au fost câţiva pugilişti de la CSM Zalău care i-au lăsat o impresie bună fostului medaliat olimpic de la Sydney.

“Am urmărit cu atenţie toţi sportivii, poate cu mici scăpări. Am urmărit şi pugiliştii de la CSM Zalău şi îmi par nişte copii cu voinţă, atitudine şi care vor să facă performanţă. Mai trebuie puţin lucrat la partea tehnică, dar sunt sigur că antrenorul îşi va arăta valoarea şi sportivii vor evolua din ce în ce mai bine pe ringurile noastre”, ne-a spus antrenorul lotului naţional de juniori.

“Sportivii au avut o comportare merituoasă”

Sportivii au fost pe placul lui Dorel Simion, însă totodată şi organizarea a fost una exemplară, lucru remarcat şi de fostul pugilist.

Silviu Mureşan, alături de Adrian Popuţea s-au asigurat că toate detaliile sunt bine puse la punct pentru ca evenimentul pugilist să se desfăşoare fără probleme.

“Ţin să felicit autorităţile locale pentru organizare, cât şi pe domnul Silviu Mureşan care s-a ocupat impecabil de organizare din toate punctele de vedere. Sportivii au avut o comportare merituoasă, conform aşteptărilor şi aşteptăm ca la următorul stagiu de pregătire să mai îmbunătăţim ceea ce credem noi că am putea şi să ne prezentăm la următorul Campionatul European ce se va desfăşura în Georgia unde sperăm să reedităm performanţa de anul trecut”, spune Dorel Simion.

“Nu există o linie dreaptă în care toţi să ne îndreptăm spre performanţă”

La finalul competiţiei de la Zalău, am profitat de ocazie, pentru a-l întreba pe Dorel Simion, un mare campion al României despre situaţia boxului din prezent. Dacă la nivel juvenil, părerea sa este una bună, nu putem spune acelaşi lucru despre celelalte.

“La nivel de juniori, în ceea ce mă priveşte, pot spune că lucrurile evoluează accelerat. În schimb, pot să spun cu inima deschisă că lucrurile nu funcţionează în celelalte părţi. Nu funcţionează pentru că nu există o comunicare între antrenori şi nu există o linie dreaptă în care toţi să ne îndreptăm spre performanţă”, a conchis Dorel Simion.

Dorel Simion, un mare campion

Dorel Simion şi-a început cariera de pugilist la Dinamo Bucureşti şi s-a remarcat încă de la început ca fiind unul din marile talente ale României.

În 1994 a devenit campion mondial la juniori la Istanbul, în Turcia, pentru ca un an mai târziu să devină campion european la aceeaşi categorie de vârstă, la Siofok, Ungaria.

A făcut pasul spre seniori, acolo unde a evoluat în limitele categoriei 63,5 – 67 de kg, fiind poreclit “Bombardierul”, loviturile lui preferate fiind croşeul de stânga şi directa de dreapta. În 1997 avea să devină campion mondial şi la seniori (Budapesta, Ungaria), iar un an mai târziu avea să câştige şi titlul european (Minsk, Belarus).

Însă, cea mai valoroasă medalie din carieră a fost obţinută în anul 2000, când reuşea să cucerească bronzul la Jocurile Olimpice de la Sydney, din Australia.

De precizat este faptul că Dorel Simion este Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 i-a fost conferit Ordinul naţional “Pentru Merit” în grad de cavaler.

Să spunem că la Cupa României de la Zalău au fost prezenţi şi Daniel Ion – secretarul general al Federaţiei Române de Box, dar şi Titi “Prosop” (Tudor) – antrenor emerit şi cel care l-a descoperit pe Leonard Doroftei.

Foto: AMC Fotograf

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX