Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari va juca cu Sepsi în cupele europene

După un sezon reuşit în care echipa sa a terminat pe locul 4 în play-off, dar a câştigat şi barajul pentru Europa cu Viitorul, formaţia din Sfântu Gheorghe s-a calificat în Conference League, unde va intra în turul II. Vaşvari va avea din nou ocazia să bifeze meciuri europene, după ce în 2015 a mai jucat în preliminariile Europa League cu FC Botoşani

Al optulea sezon consecutiv în Liga 1 a fost unul reuşit pentru fotbalistul Gabriel Vaşvari. Chiar dacă a ajuns la 34 de ani, mijlocaşul este unul dintre cei mai apreciaţi jucători de la Sepsi, echipă pentru care a bifat 31 de meciuri în ediţia de campionat recent încheiată. Vaşvari a fost cel mai constant jucător, iar în ediţia 2020 – 2021 a Ligii 1 a reuşit să înscrie şase goluri.

Pentru echipa lui Gabriel Vaşvari, sezonul s-a terminat excelent, cu o clasare pe locul 4 în play-off-ul Ligii 1, dar şi cu o calificare în Conference League. Biletul pentru Europa a fost obţinut după un baraj câştigat cu Viitorul, echipă ce a evoluat în play-out şi care a ajuns în această fază după ce a câştigat un alt baraj cu Chindia Târgovişte.

În finala pentru ultimul bilet de Europa, Sepsi s-a impus cu 1 – 0 şi va merge în turul II al Conference League, care este programat la mijlocul lunii iulie.

“Mă bucur că am câştigat meciul cu Viitorul şi ne-am calificat în Conference League. Cred că am făcut un sezon foarte bun şi meritam să reprezentăm România în această competiţie. A fost un meci cu mare presiune, mai ales pe noi, fiindcă cei care aveam de pierdut eram doar noi, fiindcă am stat tot campionatul pe locul 4, în timp ce Viitorul nu avea nimic de pierdut. Până la urmă ne bucurăm că am ieşit învingători. Nu a fost deloc uşor, deoarece venim după un sezon încărcat”, a declarat Gabriel Vaşvari.

Chiar dacă echipa sa a terminat pe locul 4 în play-off, pentru a prinde cupele europene, Sepsi a mai fost nevoită să joace un baraj cu Viitorul, câştigătoarea barajului din play-out.

“Nu cred că este normal acest joc, pentru că noi am stat tot campionatul în zona locului 4, am fost în play-off şi puteam pierde locul de Europa, împotriva unei echipe care a terminat pe locul 9. A fost doar un meci şi se putea întâmpla orice”, susţine Vaşvari.

Fotbalistul zălăuan va continua la Sepsi şi în sezonul următor, club cu care şi-a prelungit contractul pentru încă un an.

Vaşvari va juca din nou în cupele europene, după ce în sezonul 2015 – 2016 a mai evoluat în preliminariile Europa League cu FC Botoşani. În acel sezon, FC Botoşani a trecut în primul tur de o echipă din Georgia, iar în turul II a fost eliminată de polonezii de la Legia.

În cele opt sezoane de Liga 1, Vaşvari a bifat 267 de meciuri în Liga 1 şi a înscris 46 de goluri. În fiecare campionat a bifat peste 30 de partide.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 2 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL