Connect with us

Social

Concurs de vinuri la crama Fort Silvan

Pe data de 11 iunie, la Camăr va avea loc un interesant eveniment intitulat – Concursul ”Vinurile Nordului”. Sunt aşteptaţi producători de vinuri din judeţele Sălaj sau Satu Mare, dar şi din alte judeţe. Vinurile concurente vor fi evaluate de un juriu profesionist şi apoi premiate. La final, participanții le vor putea degusta în cadrul unui eveniment relaxat pe platoul cramei Fort Silvan

Un grup de crame din județul Sălaj au luat o hotărâre îndrăzneață. Nu neaparat atât din cauza limitării, ci pentru că a trebuit să realizeze faptul că în vânzarea de vinuri există nevoie de cooperare și de dezvoltarea unui management comercial comun.

Ca urmare, a fost creată crama ”SZIL”, în limba română ”Cramele Ulm” (denumirea provine de la numele din limba maghiară a județului Sălaj-Szilágy <szil=ulm>, zona Sălajului fiind pe vremuri acoperită cu ulmi).

Antreprenorii Dumitru Blaga din Șimleu Silvaniei, Zsolt Ágoston – Carastelec, Attila Szoboszlai, respectiv Fort Silvan, și Andrea Szekrényes – Camăr au înființat o cooperativă de comerț, care își propune ca scop așezarea nectarului excelent și maturat în cramele din regiune într-un loc demn în magazinele și restaurantele țării, respectiv trimiterea acesteia chiar și dincolo de hotare.

Pentru a-şi putea prezenta produsele, crama ”SZIL” a avut o initiaţivă interesantă: un concurs! Ca urmare, pentru data de 11 iunie, la Camăr sunt invitate cramele din Sălaj şi Satu Mare, dar şi din alte judeţe, la un concurs de vinuri. Vinurile concurente vor fi evaluate de un juriu profesionist. Cu această ocazie, se vor acorda premii și diplome.

Mai apoi, după-amiaza, de la ora 14.00, va avea loc concluzionarea eșantioanelor înscrise. Participanții le vor putea degusta în cadrul unui eveniment relaxat, organizat în aer liber pe platoul cramei Fort Silvan.

Producătorii de vinuri se pot înscrie la concurs până vineri 10 iunie, orele 19. Organizatorii aşteaptă cu drag pe toată lumea să aplice pentru evaluare, după o consultare telefonică prealabilă.

“După o lungă pauză, va fi bine să ne întâlnim din nou. Nu există taxă de înscriere, toți cei care ne onorează cu prezența lor, vor fi oaspeții Cramele Ulm – Szil Pincészet”, spun organizatorii.

În cadrul întâlnirii, studenții Universității Creștine Partium din Oradea vor prezenta diferite designuri de etichete, iar atmosfera de bună dispoziție va fi asigurată de formația Orion. Evenimentul se află sub patronajul cunoscutului vinificator – Géza Balla, președinte al Asociației Vinificatorilor Maghiari din Transilvania care va prezida juriul profesional.

Organizator partner Fundația Civitas.

Organizatorii roagă participanţii să indice intenția de înscriere la următoarele contacte:

e-mail: office@fortsilvan.ro

Telefon / WhatsApp: 0740 698 427; 0768 001 483; 0747 581 239; 0748 113 541

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social