Connect with us

FOTBAL

Reacţia lui George Zima după meciul dramatic cu Unirea Dej. “Dezamăgirea este imensă şi nu se poate exprima în cuvinte”

Tehnicianul de la SCM Zalău a făcut o analiză amplă după returul de sâmbătă, în care spune că jucătorii săi sunt adevăraţii câştigători ai barajului cu Unirea Dej. Şi în aceste momente grele, antrenorul George Zima a dat dovadă de fair-play şi a ţinut să îl felicite pe Dragoş Militaru. Cât despre arbitraj, Zima a dorit să nu pună pe seama arbitrului ratarea promăvării, deşi Rareş Vidican a lăsat aproape 2 minute în plus peste cele 4 de prelungire

La nici doi ani de la înfiinţare, SCM Zalău a fost foarte aproape de o promovare istorică în Liga a II-a, însă a ratat accederea în eşalonul secund, în prelungirile prelungirilor la partida retur cu Unirea Dej.

Vizitatorii au marcat golul egalizator în minutul 90+6, deşi “centralul” Rareş Vidican a dictat 4 minute de prelungire.

După fluierul final, jucătorii de la SCM Zalău s-au prăbuşit pe teren, devastaţi de ratarea promovării. Afectat de rezultat, antrenorul George Zima a avut puterea să facă o analiză amplă asupra unui meci dramatic, în care echipa sa a fost atât de aproape de Liga a II-a.

“O nereuşită dureroasă, dar încep cu concluzia unei zile negre pentru noi. Trebuie să înţelegem şi să acceptăm că tot ce se întamplă în fotbal şi în viaţă, se întâmplă cu un scop. Este important ca toţi să ne facem propria analiză, să conştientizăm şi să ne asumăm toate deciziile din acest sezon sau din ultima lună în speţa mea, toate acestea spre dezvoltarea noastră pozitiva ca oameni. Dezamăgirea este imensă, nu se poate exprima în cuvinte, dar avem doua variante: ne consumăm durerea cateva zile şi o luăm de la zero, mult mai puternici şi mai infometaţi de performanţă sau ne lasăm. Eu unul aleg varianta de a munci mai mult şi de a mă întoarce mult mai puternic, pentru că nimic nu mă poate opri din drumul meu spre performanţă. Imi doresc ca şi jucătorii să aleagă călătoria în care doar cei puternici rezistă, iar SCM Zalău să îşi dorească promovarea în sezonul următor”, a reacţionat George Zima.

Cât despre meciul de sâmbătă, antrenorul susţine că a SCM Zalău a făcut o repriză secundă mult mai bună decât prima, în care a şi marcat. Antrenorul a considerat că echipa avea puterea să conserve acel avantaj minim care ar fi adus şi promovarea.

“Am avut parte de o primă repriză nereuşită în care am suferit la faza incipientă de construcţie. Pe momentele lor de pressing am fost statici şi nu i-am oferit soluţii de pas jucătorului în posesie. Nu am fost la fel de agresivi ca în jocurile precedente în duelurile fizice 1 vs 1. După pauză am ieşit mult mai motivaţi si mai pozitivi în joc. L-am mutat pe Logon din partea dreapta în stânga şi am reuşit să dezvoltăm periculos în zona lui, unde am şi obtinut mai multe lovituri libere. Am reuşit să marcăm un gol frumos şi totul decurgea bine pentru noi, iar pe final ne-am retras uşor. Această retragere nu a fost dorită de noi, dar cum minutele treceau în favoarea noastră, mental, în teren, am considerat că putem închide această promovare cu un avantaj minim. Totul a fost perfect şi am făcut faţă ultimelor atacuri ale oaspeţilor, chiar şi pană la finalul celor 4 minute de prelungire. Mai departe, nici nu vreau ca măcar să o mai spun”, ne-a declarat George Zima.

“Nu caut motive pentru acest eşec în deciziile arbitrului”

Şi în aceste momente grele, antrenorul George Zima a dat dovadă de fair-play şi a ţinut să îl felicite pe Dragoş Militaru. Cât despre arbitraj, Zima a dorit să nu pună pe seama arbitrului ratarea promăvării, deşi Rareş Vidican a lăsat aproape 2 minute în plus peste cele 4 de prelungire.

“Rămân acelaşi George Zima, dau mâna şi il felicit pe Dragoş Militaru chiar dacă a promovat în acest mod în faţa mea şi nu caut motive pentru acest eşec în decizia domnului arbitru de a nu da henţ înainte de lovitura liberă din care a ieşit golul adversarilor sau în dorinţa lui de a mai lasă jocul să continue înca un minut jumătate peste cele 4 de prelungire. Îi felicit pe toţi jucătorii pentru tot ce au realizat în acest sezon competiţional şi le multumesc pentru luna aceasta în care am lucrat impreună. Regretul este mare că nu am putut să îi ajut până la final, ca totul să fie aşa cum ei ar fi meritat! Pentru mine, ei sunt adevăraţii campioni ale acestor doua duble de baraj în care au obţinut 3 victorii, 1 egal şi un golaveraj de 5 – 0”, a concluzionat George Zima.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL