Connect with us

TENIS

Zălăuanul Cornel Florean, cel mai bun tenismen din ţară la +55 de ani

Sportivul legitimat la CSM Zalău a reuşit să câştige Trofeul Tache Caralulis & Titus Mihalache, competiţie desfăşurată în Bucureşti. Pentru zălăuanul nostru este al doilea turneu pe care îl câştigă în această lună, după ce a triumfat şi la Cetatea de Scaun a Sucevei


Cornel Florean se afla pe locul 2 în topul celor mai buni tenismeni din ţară, la categoria de vârstă +55 de ani înaintea turneului “Trofeul Tache CARALULIS & Titus MIHALACHE”, competiţie ce s-a desfăşurat în Bucureşti.

Tenismenul sălăjean avea un moral bun înaintea competiţiei din capitală, având în vedere că venea după succesul de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

La concursul din Bucureşti, Florean a pornit ca favorit principal la categoria +55 şi şi-a respecatat blazonul, reuşind să câştige meci după meci, pentru un parcurs până în finala competiţiei.

Fiind favorit principal, sălăjeanul a beneficiat de primul tur liber, după care a trecut în două seturi de Viorel Ceascai, 6 – 3, 6 – 2. În semifinale, Cornel Florean a dat peste favoritul numărul 3 al competiţiei, Adrian Niculescu.

Chiar dacă părea un meci echilibrat şi disputat, Cornel Florean a avut o comportare bună şi a reuşit să câştige duelul în două seturi, scor 6 – 3, 6 – 3, calificându-se în finala competiţiei, pe care de asemenea a câştigat-o, scor 6 – 3, 6 – 1 în faţa lui Florin Trestioreanu.

Pentru Cornel Florean a fost a doua competiţie câştigată după succesul de la Suceava, iar acest succes este suficient pentru a urca pe locul 1 în clasamentul FRT al celor mai buni tenisemeni din ţară la categoria de vârstă +55 de ani.

“A fost un turneu cu participare numeroasă, dar mă bucur că am câştigat. Îmi propun să rămân în top. De aceea merg la turnee, pentru a avea oportunitatea să joc cu cei mai buni din ţară şi îmi doresc să rămân pe primul loc. Am fost invitat şi la un turneu la Rădăuţi, dar nu ştiu dacă voi putea participa. Am avut multe turnee luna aceasta şi este mai greu cu refacerea la vârsta asta”.

Cornel Florean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS