Connect with us

BOX

FOTO. Gigi Becali a debutat în box la Zalău

Nu, nu este vorba despre finanţatorul FCSB, ci despre un tânăr promiţător, legitimat la Minerul Motru. În primul său meci oficial, Gigi a reuşit să obţină biletul către semifinală şi visează la medalia de AUR


La Cupa României de la Zalău sunt prezenţi Dorel Simion sau Titi “Prosop”, precum şi alte nume importante din boxul românesc.

Însă, la competiţia de la Zalău este prezent şi Gigi Becali.

Nu, nu este vorba despre finanţatorul FCSB, ci despre un sportiv cu acelaşi nume şi care este legitimat la Minerul Motru.

De altfel, cu ocazia Cupei României de la Zalău, Gigi Becali a debutat în box.

Gigi Becali de la Motru a impresionat în primul său meci la nivel înalt, obținând o victorie prin inferioritatea adversarului, în repriza a 2-a, în special prin ambiție și risipa de efort arătate.

”Pentru a participa la antrenamente fac naveta câte 60 de kilometri. E un sport care îmi place foarte mult și în care vreau să fac performanță”, a mărturisit Gigi Becali.

În semifinalele competiției de la Zalău, Gigi va lupta pentru un loc în finală cu Mydori Vasilică Chirică de la Zărnești.

Gigi Becali de Motru este originar din localitatea Baia de Aramă şi face naveta la Motru pentru antrenamente, acolo unde se pregăteşte sub comanda antrenorului Valentin Săvescu.

“Face box de două luni şi a fost primul lui meci oficial. Are inimă de leu, este curajos, serios şi cu multă muncă, îi prevăd un viitor strălucit. El face naveta ca să ajungă la antrenamente. Suntem la început şi avem nevoie şi noi de susţinere, dar prin muncă şi seriozitate, putem ajunge acolo sus. Sper să facem treabă împreună”, a declarat Valentin Săvescu pentru Sportul Sălăjean.

Valentin Săvescu a fost “spaima” greilor din box, fostul pugilist fiind multiplu campion al României la cadeţi, juniori şi seniori, iar în repetate rânduri a fost medaliat la Campionatele Mondiale de Tineret.

Totodată, în anul 1993, la Campionatul European de Juniori ce a avut loc la Salonic în Greci, Valentin Săvescu a boxat împotriva lui Wladimir Klitschko şi chiar a fost peste el, până în momentul în care meciul a fost oprit în urma unei accidentări a românului.

“A fost un meci frumos, puternic, conduceam cu 5 – 2 până am ajuns într-un clinci şi mi-a dat un cap în tâmplă. Am încercat să continui, dar m-au oprit doctorii. Ne-am bătut parte în parte, dar am fost puţin peste el, pe urmă a venit accidentarea”, ne-a spus Valentin Săvescu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX