Connect with us

Actualitate

FOTO. Cristian Mihai Lazăr: “Șimleul pedalează!”

Candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Şimleu Silvaniei a organizat o acţiune prin care a dorit să evidenţieze că şi bicicliştii fac parte din trafic, iar în prezent infrastructura nu este una pentru siguranţa bicicliştilor


Cristian Mihai Lazăr este un tânăr avocat care îşi doreşte să se implice în dezvoltarea oraşului Şimleu Silvaniei. Este candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului de sub Măgura, iar dacă va ieşi câştigător, promite să nu dezamăgească şi să rezolve problemele reale din oraş.

Una dintre aceste probleme, însă nu doar în Şimleu, este siguranţa bicicliştilor în trafic. În acest sens, Cristian Mihai Lazăr a organizat o acţiune prin care să scoată în evidenţă acest aspect.

Acţiunea a avut loc joi, 28 mai.

“În ultima zi de vineri a lunii, în orașele mari ale lumii se desfășoară mișcarea Critical Mass. Dat fiind că pe mâine (n.r. azi) prognoza meteo nu e îmbucurătoare, noi am profitat și-am dat azi o tură cu prietenii.

E o mișcare care își propune să atragă un semnal privind lipsa facilităţilor şi a siguranţei bicicliştilor.

O mișcare civică care începe la o oră prestabilită, fără a avea un lider sau o conducere şi care presupune o plimbare prin oraş.

Acţiunea nu are mesaj oficial, dar evidenţiază o anumită cultură urbană sub sloganul că şi noi facem parte din trafic.

Sigur că grupul cauzează o uşoară şi uneori intenţionată perturbare a traficului, dar ideea este că toată lumea face parte din trafic. Bicicleta rămâne mijlocul de deplasare plăcut și ieftin pentru oricine. Ne vedem pe bici!“, a spus Cristian Mihai Lazăr.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate