Connect with us

Culturism

Culturiştii sălăjeni şi-au încordat muşchii la Cupa României

Cei cinci sportivi legitimaţi la CS Alfa Zalău au avut parte de o experienţă frumoasă la competiţia din Cluj-Napoca, chiar dacă nu au reuşit să urce pe podium. De precizat este faptul că majoritatea s-au aflat la prima competiţie oficială


Emoţie, defilare şi muşchi încordaţi la finalul săptămânii trecute la Cluj-Napoca. Municipiul de pe Someş a găzduit Cupa României la culturism şi fitness, competiţie organizată de către Federaţia Română de Culturism şi Fitness în incinta Casei de Cultură a Studenţilor.

A fost o competiţie atractivă pentru culturiştii din ţara noastră, implicit pentru cei din judeţul Sălaj. Astfel, nu mai puţin de cinci reprezentanţi de la CS Alfa Zalău au participat la competiţia din “capitala” Clujului.

Este vorba despre Ioan Sântăvan (categoria masters – BodyBuilding Classic), Emanuela Baidoc (categoria seniori – Bikini Fitness), Ciprian Cristuţiu (seniori – BodyBuilding Classic), Raul Tărău (seniori – 80 kg) şi Mihai Mercea, cel care a participat la categoria de vârstă juniori mici. 

Unii s-au aflat la prima experienţă, cum este cazul lui Mercea, iar alţii au revenit în competiţii oficiale după o pauză de câţiva ani, cum este cazul lui Raul Tărău.

Chiar şi aşa, emoţia concursului a făcut ca toată experienţa să fie una frumoasă, chiar dacă în final, sălăjenii nu au urcat pe podium. Ioan Santavan a obţinut locul 6 la OPEN 45 – 50 de ani, loc obţinut şi de tânărul Mihai Mercea la juniori +70 kg.

La prima experienţă s-au aflat şi Ana Marian Emanuela Baidoc şi Ciprian Cristuţiu, cei doi formând şi un cuplu, astfel că emoţia şi bucuria a fost dublă.

Chiar dacă s-au aflat la prima experienţă, cei doi au reuşit un concurs bun, iar la final, Cristuţiu s-a clasat pe locul 5 la culturism, 70 kg, seniori, în timp ce Baidoc a obţinut locul 6 la bikini fitness, 166 cm, senioare.

Revenit în competiţiile oficiale după o pauză de câţiva ani, Raul Tărău nu a reuşit să intre în finala de 6 la categoria 80 kg, seniori.

“O experienţă pe care mi-am dorit de foarte multă vreme să o experimentez şi care a venit la pachet cu multe emoţii. Emoţiile au fost duble pentru că am participat amândoi la o competiţie sportivă pentru prima dată cu Ciprian Cristuţiu. Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi încurajat pe parcursul pregătirii noastre. În special, multe mulţumiri super antrenoarei mele Kulcsar Margit care m-a sprijint, îndrumat şi încurajat continuu şi pentru că a fost alături de mine de la început şi până la final. Nu mulţi concurenţi au avut norocul de a avea antrenorul lângă ei!”, a spus Emanuela Baidoc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Culturism