Connect with us

JUNIORI

Speranţele de la Academia de Volei “Lazăr Marius” ajung la turneul semifinal

Băieţii pregătiţi de Marius Lazăr au reuşit să câştige “bătălia” cu CSS Zalău şi vor merge la turneul semifinal, alături de CSS 2 Baia Mare, echipă ce a câştigat Seria D, serie din care au făcut parte cele trei echipe


Academia de Volei “Lazăr Marius”, CSS Zalău şi CSS 2 Baia Mare sunt echipele care formează Seria D din Campionatul Naţional de Speranţe.

Deşi sezonul a început în perioada 8 – 9 mai, cele trei echipe şi-au amânat debutul, având în vedere că au avut reprezentanţi la echipa Naţională, fie că a fost vorba de antrenori sau jucători.

Astfel, cele trei formaţii au intrat în competiţie în cursul săptămânii trecute, când s-au desfăşurat atât primul turneu, cât şi al doilea.

În perioada 18 – 19 mai a avut loc turul de campionat, cele trei echipe duelându-se la Baia Mare. Echipa gazdă a câştigat ambele meciuri, în timp ce Academia de Volei “Lazăr Marius” s-a impus în duelul cu CSS Zalău, echipă care în primul turneu a pierdut ambele jocuri.

Câteva zile mai târziu, în perioada 21 – 22 mai a avut loc şi turneul al doilea din Campionatul Naţional de Speranţe, turneu organizat de CSS Zalău. Şi de această dată, CSS 2 Baia Mare a fost echipa care a obţinut maximum, în timp ce “academicienii” lui Marius Lazăr au învins din nou CSS Zalău, echipă care încheie sezonul fără victorie.

CSS 2 Baia Mare, împreună cu Academia de Volei “Lazăr Marius” sunt echipele care s-au calificat la turneul semifinal, acolo unde ajung primele două clasate din fiecare serie (5 serii), dar şi cele mai bune două locuri 3.

“Eu mă bucur că am reuşit să avem meciuri, pentru că aceşti băieţi nu au mai jucat din februarie anul trecut. Pregătirea am început-o în urmă cu două-trei săptămâni şi acum direct în competiţie. E greu după atâta pauză, mai ales că majoritatea veneau după un campionat de minivolei, unde se juca în alt sistem şi practic a trebuit să reînvăţăm tot. Dar, băieţii s-au descurcat onorabil şi am reuşit să ne calificăm la turneul semifinal”, ne-a declarat Marius Lazăr.

Turneul semifinal se va desfăşura în perioada 12 – 13 iunie, locaţiile urmând a fi stabilite ulteiror. Marius Lazăr şi-ar dori ca Academia sa să organizeze un turneu semifinal, iar în acest sens, chiar a trimis o ofertă către Federaţia Română de Volei, urmând să primească un răspuns în cel mai scurt timp.

“Sperăm să ajungem la turneul final. Ne-am dori să putem organiza un turneu semifinal, dar va fi destul de complicat. Noi vom încerca. Am trimis oferta la Federaţie şi rămâne de văzut ce se va stabili”, a spus Marius Lazăr.

Rezultatele înregistrate la cele două turnee:

Turneu 1 – Baia Mare

CSS 2 Baia Mare – CSS Zalău 3 – 0(11, 9, 3)

CSS Zalău – Academia “L.M.” 0 – 3 (-18, -17, – 24)

CSS 2 Baia Mare – Academia “L.M.” 3 – 0 (12, 17, 23)

Turneu 2 – Zalău

CSS 2 Baia Mare – CSS Zalău 3 – 0 (13, 17, 8)

CSS Zalău – Academia “Lazăr Marius” 0 – 3 (-12, – 18, -16)

CSS 2 Baia Mare – Academia “L.M.” 3 – 0 (24, 11, 9)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI