Connect with us

Actualitate

Primăria Chieşd amenajează o fântână arteziană în Sighetu Silvaniei

Investiţia costă aproximativ 60.000 de lei şi este suportată din bani de la bugetul local. Fântâna arteziană se construieşte în centrul satului, într-o locaţie accesibilă pentru toţi locuitorii, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi pentru apă potabilă


Pe lângă marile investiţii demarate prin fonduri guvernamentale şi fonduri europene, Primăria Chieşd face investiţii în comună şi cu bani de la bugetul local. Unele sunt lucrări mai mici, dar extrem de utile pentru comunitate.

Recent, administraţia locală a demarat lucrările pentru construcţia unei fântâni arteziene în satul Sighetu Silvaniei.

Lucrările au început de câteva săptămâni şi s-a forat un puţ la mare adâncime urmând ca în perioada următoare să mai fie montată o cişmea, astfel încât cetăţenii să poată avea apă potabilă de cea mai bună calitate.

De la bugetul local, Primăria a alocat 60.000 de lei pentru lucrări, urmând să mai fie montată o cişmea şi să se amenajeze o platformă betonată.

Fântâna arteziană din Sighetu Silvaniei se construieşte lângă căminul cultural, fiind aleasă o zonă care să fie cât mai accesibilă pentru toţi cetăţenii.

“S-a forat un puţ la 200 m şi apa vine până la cota de 30 m de la suprafaţă. Este apă de calitate şi consider că este o investiţie utilă pentru locuitorii din Sighetu Silvaniei”, ne-a informat primarul Leontin Chiş.

Până în urmă cu doi ani, cetăţenii comunei Chieşd erau nevoiţi să se deplaseze pentru apă potabilă  la fântânile arteziene din Bogdand şi Sărmăşag, dar acum beneficiează de această utilitate în ambele sate din comună.

În urmă cu doi ani, Primăria Chieşd a amenajat o fântână arteziană şi în centrul comunal, tot cu bani de la bugetul local.

“În Chieşd avem de doi ani o fântână arteziană care este funcţională şi este foarte utilă. Din această vară va fi funcţională şi fântâna din Sighetu Silvaniei şi vom acoperi necesarul de apă potabilă în comună, iar oamenii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi. Aceste fântâni prind foarte bine, mai ales în perioada de secetă”.

Leontin Chiş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate