Connect with us

JUDO

Sălăjeanul Alex Bologa, cel mai bun judoka din lume la competiţiile paralimpice!

Sportivul originar din Derşida a câştigat medalia de aur la Grand Prix-ul de la Baku, competiţie de calificare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, confirmându-şi astfel locul 1 în clasamentul mondial


Alexandru Bologa este cel mai bun judoka din lume. Se află pe locul 1 în clasamentul mondial, sportivul confirmându-şi poziţia la Grand Prix-ul de la Baku, Azerbaijan.

Originar din Derşida, comuna Bobota, elevul lui Tomi Gergely a participat la competiţia de calificare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo la cateogria de greutate 60 kg.

A avut o prestaţia foarte bună şi nu s-a lăsat doborât de niciun adversar, fapt pentru care a reuşit să obţină victorii pe linie, iar la final s-a bucurat de obţinerea medaliei de aur.

Grand Prix-ul de la Baku s-a desfăşurat în perioada 25 – 26 mai, fiind prima competiţie oficială organizată după aproape doi ani.

De precizat faptul că această competiţie a fost una de calificare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, astfel că au participat cei mai buni judoka din lume din peste 30 de ţări, fiind un concurs de nivelul Jocurilor Paralimpice.

Odată cu acest succes, Alex Bologa este tot mai aproape de Jocurile de la Tokyo, acolo unde visează să urce pe podium, aşa cum se întâmpla la Jocurile Paralimpice de la RIO din 2016.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUDO