Connect with us

Social

FOTO – Distracţie maximă la cabanele de la Vănători. Dar, unde lăsăm deşeurile menajere?

Petrecăreţii de la cabanele din zona Vânători au lăsat în urma lor mormane de deşeuri abandonate. Garda de Mediu a intervenit şi a aplicat sancţiuni proprietarilor de cabane din zonă. Banii ca banii, dar până când ne tot batem joc de natură?

Mormane de deşeuri împânzesc natura într-o zonă montană superbă. Între localităţile Vânători şi Mesteacănu (limita dintre judeţele Sălaj şi Cluj), prezenţa omului şi-a făcut prezenţa din plin.

Pe lângă Drumul Judeţean DJ 108N, de-a lungul malului pârâului Poic, zac deşeuri provenite de la cabanele din localitatea Hurez (Poic), care se închiriază pentru petreceri/evenimente private. Găseşti aici deşeuri de ambalaje, plastic, PET-uri, sticlă, farfurii, pahare, tacâmuri de unică folosință…

Comisarii de la Garda de Mediu Sălaj s-au autosesizat cu privire la aceste deşeuri abandonate pe marginea drumului. Deținătorii imobilelor, care au aruncat deşeuri, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, a fost trasată ca măsură salubrizarea terenurilor şi predarea acestora unui operator autorizat în termen de 14 zile.

Având în vedere că niciuna dintre construcții (cabane) nu deține contract de salubritate, conform răspunsului primit de la UAT Horoatu Crasnei, acestora le va fi stabilită ca măsură încheierea de contracte pentru colectarea deşeurilor, obligație prevăzută de Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social