Connect with us

FOTBAL

Promovarea în Liga a III-a rămâne un vis pentru Rapid Jibou

La capătul unui meci nebun, în care s-au marcat 9 goluri, gruparea de pe Someş a fost învinsă cu 6 – 3 şi a ratat promovarea în eşalonul superior. Luceafărul Oradea a fost echipa mai bine pregătită, în special la capitolul fizic, dar şi elevii lui Emil Ionaş au avut momente bune în jocul de duminică, în care au marcat trei goluri în poarta unei echipe de Liga a III-a

Chiar dacă a jucat cu ultima clasată din Seria a X-a a Ligii a III-a, misiunea celor de la Rapid Jibou de a promova a fost extrem de dificilă, mai ales după ce jocul din tur s-a terminat 1 – 1.

În returul de duminică, Rapid Jibou era obligată să marcheze pentru a spera la o promovare. Jibouanii au înscris trei goluri în poarta unei echipe de Liga a III-a, însă Luceafărul s-a dovedit a fi echipa mai bună şi mai bine pregătită fizic, astfel că bihorenii s-au impus la pas în retur, cu 6 – 3.

Gazdele au deschis scorul în minutul 14, prin Ştefan Meşter, care a reluat sub transverală din 10 m, iar după 7 minute, Alexandru Jurcuţ a făcut 2 – 0, trimiţând balonul pe lângă Noţigan, la colţul lung.

Rapid Jibou putea reduce din diferenţă la lovitura liberă executată de Alex Turcu, dar mingea s-a dus puţin peste. Nu au marcat jibouanii şi au făcut-o din nou cei de la Luceafărul, prin acelaşi Jurcuţ, care a fost pe fază la o respingere a portarului Noţigan.

S-a intrat cu 3 – 0 la pauză, iar soarta promovării era deja decisă. Însă, surprinzător, Rapid Jibou a arătat mult mai bine în partea secundă, iar în minutul 47 a redus din diferenţă prin Ciprian Pavel. Echipa pregătită de Emil Ionaş putea marca în minutul 50, prin Ionuţ Blaga, dar lovitura sa de cap s-a dus pe lângă poartă.

Gazdele au arătat un plus la capitolul fizic şi au dus scorul la 5 – 1 în minutul 65, după reuşitele lui Vinicius Leite şi Darius Gheban. Intrat cu forţe proaspete, Kallai Viorel a salvat-o pe Rapid Jibou de la un eşec usturător şi a marcat două goluri în doar 3 minute.

S-a făcut 5 – 3 în minutul 78, iar Rapid Jibou a mai avut forţa să atace pentru a reintra în cursa promovării. Gruparea de pe Someş a riscat şi a rămas descoperită, aspect de care a profitat Luceafărul. Daniel Lasconi a scăpat singur cu Noţigan, l-a driblat în partea stângă şi a marcat în poarta goală pentru 6 – 3 în minutul 88.

Aceasta a fost istoria unui joc în care Rapid Jibou a arătat şi momente bune, într-o confruntare cu o echipă ce venea după un sezon de Liga a III-a.

Luceafărul Oradea – Rapid Jibou 6 – 3 (3 – 0)

Au marcat: Ştefan Meşter (14), Alexandru Jurcuţ (21 şi 25), Vinicius Leite (61), Darius Gheban (65) şi Daniel Lasconi (88), respectiv Ciprian Pavel (47) şi Kallai Viorel (75 şi 78)

Luceafărul: Alexandru Ciută – Flaviu Drăgan, Denis Laza, Bonyaa Jeremy, Raul Ştef (90 Răzvan Toderici), Darius Gheban (cpt.), Erik Higyed (85 Roland Novak), Alexandru Jurcuţ (74 Răzvan Tirla), Ştefan Meşter, Filip Stajic (74 Tobias Tamaş) şi Leite Vinicius (85 Daniel Lăsconi). Rezerve: Eduard Nergheş, Florin Lungu, Andrei Petrică şi Gabriel Ardelean. Antrenor: Ciprian Dianu. Delegat: Teo Biriş

Rapid: Adrian Noţigan – Marius Cheţa (62 Mihai Bode), Ionuţ Blaga, Cristian Ţurcaş (cpt.), Andrei Bene (72 Rareş Pintea), Gabriel Buda (72 Vlad Lazăr), Alex Turcu (77 Răzvan Sabou), Gabriel Ţiriac, Răzvan Birta (46 Kallai Viorel), Flaviu Porumb şi Ciprian Pavel. Rezerve: Ionuţ Chechedi – Vasile Ilieş şi Flaviu Bărnuţiu. Antrenor: Emil Ionaş. Delegat: Florin Pop

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL